Еволюция от цветове за сезон пролет / лято 2017

ЕВОЛЮЦИЯ ОТ ЦВЕТОВЕ за сезон пролет / лято 2017

 

Модните тенденции в облеклото винаги са били непостоянни и непредвидими по еволюция на цвят и творчески модни решения, такъв  се очертава пълноцветен сезон пролет/лято 2017.

С деликатен привкус за сезона, облеклото е чувствено и провокативно, романтично и вдъхновено от силата на природата и четирите елемента – огън, вода, земя и въздух. Наблюдава се прозрачност,  разнообразни цветни смеси, “игра” на цвят, материи и дизайн.

Цветът е един от първите и водещ, който привлича всеки от нас при изборът на облекло. За красивия сезон пролет-лято, който се разгръща с ефирни и прогнозирани нюанси и плисък на цвят във всичките му нюанси, водещ цвят в областта на модата и интериорния дизайн е жълтият-пастелно жълто, лимонено жълто или топло жълто – цветове, от които се усеща чиста радост; ярко орнажево-червен; класически деним синьo; небесно синьо и оранжево; зелен-цвят на тревата; бял-от сметанов до слонова кост; бежов; кафяв, от който се усеща с известна лекота средиземноморски привкус; тюркоаз; светло розово, розово и оранжево; цвят на череша  и флуоресцентни цветове.

Цветовата тенденция в облеклото и материалите, който се използват от модните дизайнери наподобява една пролетна ливада от прекрасни цъфнали полски цветя с невероятни лъчи на слънцето и аромат на зелени поляни, праскови тонове, пясъчни нюанси в бяло и флорални щампи. Бродерии и флорални щампи на различните видове облекла варират от геометрично малки щампи във формата на големи букети от цветя или минималистични модели и тропически теми, като орхидеи и здравец, палмови листа и екзотични пейзажи.

Материите, характерни за пролет/лято 2017 са плат от тюл, лен, жакард, коприна, деним, шифон и памук. Платовете, които се използват за сезона са нагънати, преобладават много плисета и волани, които са с цветовете на процъфтяващи пролетни полски цветя, дървета и листа, или на топлите лъчи на слънцето.

Моделите са повлияни от 80-те години и излъчват блясък, чувственост и елегантен вид, формите са многообразни при дамската тенденция – широки рокли и панталони на широки раета;  блузи и рокли без презрамки или с паднало рамо; блузи с големи пухкави ръкави  или т.нар. още тромпет ръкави; леки кимона, което се налага с великолепието на коприната и традиционния силует; вливащи рокли, рокля с волани;  молив пола от дантела с флорални бродерии;  “миди” пола или блузи, които са в комбинация с флорални щампи, пайети с разнообразни цветови решения на тропически теми, като орхидеи и здравец, палмови листа и екзотични пейзажи, които се комбинират с широк колан, обувки с висока платформа и отново много форми на цветя.

При модната тенденция за мъже има широк спектър от модерен дизайн, текстури и стилове- абстрактни модели риза с щампи и графични отпечатъци със тънък силует и следвани от модерни графики, нюанси на розово или хавайска риза; поло с различни ивици и шарени комбинации в оптични ефекти и цветови за сезона; жилетки, изработени от прежда меланж за прохлада, с бродерии наподобяващи спортно и същевременно елегантно облекло, в двуцветни решения с декоративни копчета и ципове; памучни панталони-дънки, дънкови шорти  или бермуди в различни размери, с джоб от деним в различни нюанси на синьото с висока степен на еластичност и удобство и многофункционалност. За хладните вечери се препоръчват мъжки якета-къси и дълги от олекотени памучни тъкани с ластик стреч за свобода на движение движение и комфорт в тънки прилепнали форми. Аксесоари за сезона са папийонки, и най-вече вратовръзките , които са на раета, точки, ивици и акцентират с цветовата си схема във всичките си варианти, завладявайки ризата, която е от  100% коприна.

Пролет/лято 2017 ни разгръща пъстра възможност да експериментираме свободно, да се обличаме удобно в  комфортен стил, избирайки леки форми със светли нюанси и да сме индивидуални.

Стефка  Нейкова – онлайн списание за ТЕКСТИЛ, ОБЛЕКЛО, КОЖИ И ТЕХНОЛОГИИ

Всички права запазени на публикуваните материали на сайта на Онлайн списание за Текстил, облекло, кожи и технологии © All publications on the Online magazine for Textiles, Clothing, Leather and Technology site are copyrighted© Alle Veröffentlichungen im Online-Magazin für Textilien, Bekleidung, Leder und Technologie sind urheberrechtlich geschützt ©