новини1

OEKO-TEX® с нови изисквания за 2017 г.

OEKO-TEX® с нови изисквания за 2017 г.

Oeko-TEX® има нови изисквания за своите продукти със сертификат MADE IN GREEN, MySTeP, STeP и STANDARD 100. Преглед на някои от промените:
MADE IN GREEN и MySTeP от OEKO-TEX®
Асоциацията на Oeko-TEX® за да отговори на търсенето на пазара прави нова ценова стратегия за продуктите с етикет MADE IN GREEN /произведено със зелен етикет от Oeko-TEX®/. Новото ценообразуване, което предлагат с етикет емитенти е с възможност да се използват по-малки пакети от етикети или един етикет за техния продукт да бъде обозначен с MADE IN GREEN от Oeko-TEX®.

STeP от OEKO-TEX®
След три години на пазара Oeko-TEX® ревизира граничната стойност STeP от OEKO-TEX® в приложение G1 и G2 от стандартния документ. Тези проверки са били повлияни от непрекъсната промяна в глобалната среда, вход от клиенти и текущите регулаторни развития, актуални разработки на законодателно равнище. Приложение D съдържа нова глава: “Опасни процеси, които трябва да се избягват”. Тези неизбежни процеси и използването на повърхностно активни вещества и потенциално вредни, натриев хипохлорит (като избелващ агент) и антипенители са потенциално вредни за околната среда. Повече подробности за актуализациите на STeP от Oeko-TEX® стандарт могат да бъдат намерени на www.oeko-tex.com/step-updates-2017.

STANDARD 100 от OEKO-TEX®
Новите правила за STANDARD 100 от Oeko-TEX® влизат в сила от 1 април 2017 г.
За параметъра ” полифлуорирани съединения”, например, са били добавени или изброени изрично от името на на класов продукт на голям брой вещества I (артикули за бебета и малки деца) на различни вещества, изброени по име, и при условие на пределно допустимите стойности. В резултат на това в клас I продукт, използването на лица и полифлуориран съединения е строго ограничен и почти отстранен. Голям брой вещества, също е включена в списъка на регулираните омекотители (фталати) във всички класове на продукта. Трите органични калаени съединения dipropyltin (DPT), monophenyltin (MPhT) и tetraethyltin (Teet), сега са регламентирани с гранични стойности във всички класове на продукта. В допълнение, използването на синьото багрило “Navy Blue е вече изрично забранено за сертифициране на продуктите в съответствие със STANDARD 100 от Oeko-TEX®.
Тези нови промени ще помогнат на Oeko-TEX® за допълнително повишаване на информираността запознаването в текстилната производствена верига по отношение на отговорно използване с потенциално опасни вещества в текстилните продукти и устойчиво производство през 2017 г. Фирмите, които работят със системата на Oeko-TEX®играят своята роля в осигуряването на ефективна защита на потребителите за околна среда и социално отговорно производство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Всички права запазени на публикуваните материали на сайта на Онлайн списание за Текстил, облекло, кожи и технологии © All publications on the Online magazine for Textiles, Clothing, Leather and Technology site are copyrighted© Alle Veröffentlichungen im Online-Magazin für Textilien, Bekleidung, Leder und Technologie sind urheberrechtlich geschützt ©