Нови технологии в образованието 2017 – Белград, Сърбия

“НОВИ ТЕХНОЛОГИИ В ОБРАЗОВАНИЕТО” 2017, БЕЛГРАД – СЪРБИЯ
Списание за текстил, облекло, кожи и технологии
За четвърти пореден път се проведе Международна конференция и изложение “Нови технологии в образованието” в BELEXPOCENTAR в Белград-Сърбия от 9 до 11 февруари 2017 г. Конференцията е насочена с цел подобряване качеството на образованието в тази част на света чрез използването на информационни и комуникационни технологии (ИКТ). Повече от 120 участници споделиха своят опит и идеи пред 6500 присъстващи на конференцията от региона и Обединеното кралство.
Списание за текстил, облекло, кожи и технологии
Целите на конференцията: се подобри развитието на преподаването и непедагогическият персонал в предучилищни институции, училища, университети и други организации, които се занимават с образование под някаква форма; да се насърчи креативността и иновациите; модернизиране на учебния процес и използване възможностите на новите технологии, които предлага днес; малките предприятия и големи компании да покажат своите продукти, технологии и услуги, които могат да променят образованието на бъдещите поколения.
Представените теми на най-голямото образователно събитие бяха за предучилищно образование; начално и средно образование; висше образование;приобщаващо образование; развитие на лидерството в училищата и развитие на човешките ресурси. Как да се преодолее пропастта между света на образованието и света на труда, или как това, което се преподава в училищата и другите учебни заведения е адаптирано към нуждите на бъдещето, защото, иновациите в образованието е много важно и то в световен мащаб. Необходими са промени и затова учителите трябва да са една крачка напред от системата. Днес, научаваме нещо, а утре, то вече е остаряло.
По време на конференцията съпътстващо мероприятие беше Изложение на продукти и услуги на технологични решения от 50 международни компании. Участниците имаха възможност да видят и пробват техните новости.
Списание за текстил, облекло, кожи и технологии
Чрез свързване на секторите на образованието и ИКТ ще помогне на младите хора да придобият дигитални умения, от които се нуждаят и ще ги подготви за цифрова работната среда. Конференцията “Новите технологии в образованието” предостави в рамките на три дни една възможност да се срещнат професионалисти, новатори, ентусиасти и партньори от региона и от целия свят.
“Новите технологии в образованието” се организира в сътрудничество с Посолството на Великобритания в Белград, Министрество на образованието, науката и технологичното развитие, Министерство на търговията, туризма и телекомуникациите, Социално звено за намаляване на бедността на правителството на Република Сърбия, Център за насърчаване на науката, Сръбската търговска камара и др. партньори.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*


Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.