TEXPROCESS 2017 и TECHTEXTIL 2017 – международен извор на иновации в текстилната индустрия

TEXPROCESS 2017 и TECHTEXTIL 2017 – МЕЖДУНАРОДЕН ИЗВОР НА ИНОВАЦИИ В ТЕКСТИЛНАТА ИНДУСТРИЯ
Списание за текстил, облекло, кожи и технологии
Международният търговски панаир за производство на текстил и гъвкави материали TEXPROCESS 2017 за 4-ти път ще събере на едно място изложители и търговски посетители от 9 до 12 май 2017 г. във Франкфурт на Майн, Германия под мотото “ПОКАЗВАМЕ ТЕХНОЛОГИИ”.
Tеxprocess е водещ търговски панаир, които се развива по отношение на иновации, информационни технологии и цифровизация в процесите на текстилно производство-от началният етап на неговата обработка до крайният продукт. На Tеxprocess 2017 изложители от цял свят ще представят най-новите бъдещи иновативни машини за производството на текстилна промишленост. Продуктова гама е многообразна и включва: текстилни машини; техника за бродерия; технологии при плетенето; текстилни тъкани; CAD/CAM системи, разработване и проектиране; СМТ –процесите на рязане, изработване, изрязване; технологии на етикетиране (свързване и заключване), технологии за автоматизация; етикетиране, съврзване и присъединяване с допълнителни материали, технически аксесоари за облекло и домашен текстил- области на дизайн и концепции; материали за шиене; подготовка и организация на производството; обработка и завършеност на продукта; енергия, климатик, изхвърляне (отпадъци), рециклиране; контрол на качеството; вътрешен материален поток; информационни технологии; услуги, консултации, обучение; проучване, развитие и медии; печат върху текстил и текстилна логистика.
Списание за текстил, облекло, кожи и технологии
Паралелно с Tеxprocess 2017 ще се проведе във Франкфуртският панаир и търговският панаир за технически текстил и нетъкани текстилни материали Techtextil 2017 “СВЪРЗВАМЕ БЪДЕЩЕТО”, които ще предложи на своите посетители разнообразна програма от събития, лекции от експерти и дискусии, както и прозрения от ефектни идеи и технически иновации в сектора:
• Със специална изложба под заглавие “Живот в космоса”, която се организира със сътрудничество на Европейската космическа агенция (ESA) и Немски космически център (DLR) ще се демонстрира широкият спектър от приложения за технически текстил с космическата индустрия.
“Представяне на Иновативно облекло” – модно ревю с шоу и награди, на което млади студети-дизайнери от Франция, Португалия, Италия, Германия и от др. държави ще представят своите модни творения и индивидуалност в категориите на техническият текстил, интелигентна мода и смарт текстил, създадени със съвременни методи и нови технологии.
Techtextil симпозиум 2017 – информативен и експертен форум за технически текстил, функционални тъкани за облекло и техните разнообразни приложения, най- новите развития, тенденции и потенциални области на приложение за технически текстил и нетъкани текстилни материали, при която ще се акцентира за начина на обработка на новите продукти. Techtextil симпозиум 2017 под формата на дискусии ще предостави възможност за обмен на идеи за първи път и за в бъдеще. Тематични направления на проявата, които ще се разглеждат са: нови влакна и текстил, насочени към устойчиво развитие и управление на ресурсите; платформа Индустрия 4.0; Кръгова икономика & устойчиво развитие; Здраве & Защита; Смарт Текстил; Синтез.
За участие в Techtextil симпозиум 2017 може да се регистрирате до 25 април 2017 г. и да се възползвате от ранното записване с намаление на www.techtextil.com под рубрика “Събития”!!!
“Текстилно устройство за нова сграда 2017” – студентски конкурс, определен като “конкуренция между студенти”, с цел студентите да покажат своите практически ориентирани проекти за изграждане с текстил. Приложение и привличане на текстилът като строителен материал в съвременната архитектура и строителство.
• Награда за “ИНОВАЦИИ” Texprocess 2017 в областта на технически текстил, нетъкани текстилни материали и функционално облекло ще се проведе на 9 май 2017 г. Всички наградени проекти ще бъдат представени на специална изложба Texprocess 2017.
“Младите иновативни фирми” 2017 – разработки и проекти на немски компании за техните иновативни продуктови идеи на световно ниво.
• Европейска конференция за “Дигитален текстилен печат”, която ще се проведе на 10 май 2017 г. от 9.00 до 16.30 ч. за най-новите дигитални разработки на продукти, техните предимства от използването на технологии за дигитален печат, за по-добра устойчивост и интегриране за директно отпечатване върху облекло, обувки, автомобилни продукти, технически, домашен и медицински тъкани. Конференцията се организира за първи път в сътрудничество с Texprocess и Techtextil.
Билети за Texprocess 2017 може да се закупят онлайн, като printable копия и дигитално за вашия смартфон на – http://m-es.se/g4B1. Texprocess билетът е валиден и за Techtextil.
За Techtextil 2017 можете да поръчате билетите си като printable копия и дигитално за вашия смартфон на http://m-es.se/t6K2. Билетът за Techtextil 2017 е валиден и за Texprocess.
Texprocess 2017 и Techtextil 2017 – международен извор на актуална научна, техническа, приложна, практическа и професионална информация за ефективно производство и успех в бъдещата текстилна индустрия в световен мащаб. Текстилната индустрия е била и винаги ще бъде сериозна сила на икономиката.
“Добрият професионалист трябва да е добре информиран” с тези думи, свършваме, но не дотук и оставаме на Вас да вземете решение и посетите Texprocess 2017 и Techtextil 2017.

Стефка Нейкова – за онлайн списание за Текстил, облекло, кожи и технологии

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*


Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.