Конкурс за млади дизайнери – МОДЕН КАПАН 2017-ПЛОВДИВ

МОДЕН КАПАН 2017-ПЛОВДИВ – КОНКУРС ЗА МЛАДИ ДИЗАЙНЕРИ
Списание за текстил, облекло, кожи и технологии
Конкурсът за млади модни дизайнери „Моден Капан” 2017 е част от програмата на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019” и се осъществява с финансовата подкрепа на Фондация „Пловдив 2019”. На 20 април ще бъдат определени двадесетте моделиери, чиито колекции ще дефилират на големия ревю-спектакъл, който ще се проведе на 20 май в Капана.
В конкурса нямат право да участват финалисти от „Моден Капан 2016” .

Конкурсът ще се проведе в три етапа и не е обвързан с такса за участие.

Първи етап – до 20 март 2017 г. – кандидатстване в конкурса с формата за участие, която може да изтеглите от ТУК: https://www.dropbox.com/sh/2gdh9u8dykgjlnd/AAAa-jq_HqrdckgtJEkpE8H5a?dl=0
и колекция представена с 5 скици /скиците трябва да бъдат във формат .JPEG /
Изпратете необходимите файлове на: moden_kapan@abv.bg.
Втори етап – на 1 април 2017 г. – обявяване на кандидатите достигнали до втори етап и подготовка за ревюто „Моден капан”.
Трети етап – 15 април 2017 г. – До финалния трети етап ще достигнат 20 таланта, които ще имат възможността да презентират своята първа колекция на грандиозен ревю-спектакъл.
Участниците трябва да осъществят поне един от петте свои модела до 15 април 2017 г., които ще бъдат представени на ревю-спектакъла. При невъзможност за реализирането му, участникът ще бъде дисквалифициран и заменен от друг до запълване на местата до 20.
До 1 май 2017 г. финалистите трябва да са осъществили и петте свои модели.
Ревю-спектакъл „Моден Капан” за млади дизайнери – 20 май 2017 г.
В страната ни живеят много талантливи младежи. Всеки от тях мечтае…
Мечтае да получи възможност да покаже своя талант. Нека им покажем, че не е нужно да емигрират в Милано или Ню Йорк, за да бъдат част от модния бизнес.
Един млад дизайнер се нуждае от поле за изява, за да твори ТУК, а не извън страната ни.
Ревю-спектакълът „Моден капан“ ще се състои в Капана – творческият квартал на Пловдив. Ще бъде изграден подиум съпътстван от атрактивно осветление и озвучаване, който ще бъде разположен по продължението на ул. „Христо Дюкмекджиев”.
В модния дух на цялото събитие ще видите необикновена инсталация – ревю. Сградите в Капана ще „дефилират” с модерните идеи на „Алениа”. „Алениа“ ще претвори за събитието над 2000 метра плат с необичайни модели.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*


Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.