„Колев и Колев”ООД с награда за „Най-добра социална политика на малко или средно предприятие”

„Колев и Колев”ООД с награда за „Най-добра социална политика на малко или средно предприятие”

Списание за текстил, облекло, кожи и технологии
На 14 март 2017 г. в София Хотел Балкан, зала “Роял” бяха връчени за 14-и път Годишните награди за отговорен бизнес 2016 на Български форум на българските лидери /БФБЛ/.
В категория „Най-добра социална политика на малко или средно предприятие” беше класиран проект на фирма „Колев и Колев”ООД за своето специализирано производство на ортопедични обувки за деца по индивидуален проект, които се изработват след вземане на размери от детските крачета. Те трябва да гарантират следното: да спазват прецизно лекарските предписания, да са удобни и красиви.
Списание за текстил, облекло, кожи и технологии
Колев и Колев ООД е създадено през 1996 година. Започва като търговско дружество, което предлага детски обувки. Стартира с 1 магазин в гр. София. В началото се предлагат обувки от различни български производители, но те не покриват изискванията на потребителите. Стремежът към професионализъм и желанието да отговори на нуждите на пазара, водят компанията до логичната развръзка – разработване на собствени продукти, инвестиране в собствена търговска марка, създаване на собствена производствена база с необходимия капацитет. Към настоящия момент разполагаме с 2 производствени бази (в гр. София, Ветрен, община Септември), с 11 собствени магазина и широка партньорска магазинна мрежа в цялата страна.

1.Фирма „Колев и Колев” тази вечер е наградена в категория „Най-добра социална политика на малко или средно предприятие” какво е за вас това отличие?
Отличието е високо ценено от нас, защото то отговаря на цялостната фирмена концепция да създаваме обувки, които децата да носят с радост – израз на това е и нашият слоган: „Създадени за игра”. В конкурса на БФБЛ участвахме с един сравнително нов проект „Добрите обувки са усмивки”, който касае изработка на детски ортопедични обувки, създадени спрямо предписанията на лекари-ортопеди. От 2012 г. компанията започна да изработва терапевтични обувки по индивидуален проект за тези, които се нуждаят от такъв тип изделие. Решението не дойде спонтанно, а след
множество запитвания от страна на наши клиенти. За нас е важно терапевтичните обувки, да са съобразени със специфичните потребности, но и да са с привлекателна за децата визия, защото за нас това не е просто бизнес, а е социална отговорност и множество подарени усмивки.

2.Най-трудно се произвеждат изделия за деца, а и днес децата искат тяхната обувка да има апликация на любим герой, радват се на повече връзки и шнурове, търсят обувката по –скоро да има дизайн, а не да е комфортна, здрава и безопасна. Какво е Вашето мнение като професионалисти?
Безспорно еднакво важно е обувките да са и комфортни, и безопасни и с модерен дизайн, за да подсигурят правилното израстване на детския крак и да бъдат носени с радост. Поради тази причина в „Колев и Колев” държим на качеството на използваните материали (естествени и високотехнологични екоматериали) и на дизайна (разполагаме със собствен дизайнерски отдел, който следи и интерпретира световните модни тенденции при всяка сезонна колекция).

3.Как да изберат родителите на децата си точните обувки-за ежедневието, за спорт, за детската градина, а и за своето бебе?
За да гарантираме комфорт на нашите клиенти и сигурност, че ще изберат правилния продукт за детето си разполагаме с добре обучен екип от продавач- консултанти. Те са в услуга на родители и деца, при уточняване на размера, на типа краче (по-пухкаво или по-слабо стъпало) и са в състояние компетентно да препоръчат подходящия модел, както и вида обувки (спортни, ежедневни, официални), спрямо предназначението.

4.Днес на пазара виждаме разнообразни предложения на китайско производство на обувки конкурентни ли сте с тях?
Бих казал, че те на могат да бъдат наша конкуренция, защото макар много от тях да са в по-нисък ценови клас не са в състояние да предложат нашето качество и визия. Най-често са изработени от много нискокачествени материали, които не са лабораторно изпитани, не притежават сертификати за безопасност и вредите, които биха нанесли на
детското краче могат да се окажат сериозни. В подкрепа на това мога да кажа, че в началото на годината спечелихме наградата New Brand Award за най-добро съотношение между качество-цена в сектор детски обувки в конкурс проведен чрез анкета сред българските потребители.

5.Участвате ли в международни изложения на обувно производство и ваше производство може ли да се закупи на чуждестранния пазар?
Ежегодно участваме в изложения като GDS(Дюселдорф, Германия), Lineapelle (Милано, Италия), Micam (Милано, Италия) и др. Извън страната обувки с марка КК успешно се продават в Германия, Испания, Франция, Румъния, Гърция, Македония, и др., с отлични отзиви от страна на клиенти и търговци.

6.С настъпвнето на новия сезон пролет/лято 2017 на какво е заложил Колев и Колев?
Спортно-елегантни линии с олекотени подметки и актуални за сезона акценти: цветни принтове, флорални мотиви, природни цветове, бляскави хамелеонови ефекти, деним и др.

7.Можем ли да кажем, че с производството на вашите обувки, крачетата на нашите деца са в ръцете на професионалисти?
Може да го кажете уверено, защото при нас работи отлично обучен екип от майстори- обущари, част от които са оператори на високотехнологични машини от обувната промишленост и това дава възможност да бъде реализиран всеки модел, предложен от професионалния ни дизайнерски екип, колкото и сложен за изработване да е той. Наред с това е важно да отбележим, че обувките „Колев и Колев” са разработвани съобразно антропологичните особености на крачетата на българските деца. Периодично се използват изследвания на БАН относно поколенческите промени при детския крак, като „Колев и Колев” участва със спонсорски програми в изследванията.

8.Вашето послание за нашите читатели, защото „обувката е част от нашето ежедневие без, която не можем”?
Когато се разхождаме с децата си, когато бързаме по важни задачи, когато сме се отдали на туризъм искаме да усещаме комфорт при придвижването, затова добрата обувка е тази, без която не можем.

Интервюто взе Стефка Нейкова за онлайн списание за Текстил, облекло, кожи и технологии

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*


Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.