Learn2Work – европейски проект за въвеждане на млади хора в обувното производство

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОЕКТ Learn2Work ЩЕ ВЪВЕЖДА НОВИ МЛАДИ ТАЛАНТИ В ОБУВНОТО ПРОИЗВОДСТВО

Списание за текстил, облекло, кожи и технологии
В момент, когато младежката безработица е на високо равнище в много европейски страни, амбициозен европейски проект, озаглавен “Learn2Work”, финансиран по програма Еразъм + ще работи за постигане на иновативно обучение с методология за привличане на млади хора, с цел да ги подготви с технически и меки умения, изисквани от глобализираната работна среда. Обучението ще предостави на младите хора нови възможности за професионално развитие и възможност за работа в обувния сектор, където в момента има голямо търсене на работници със специфични технически познания и умения.
Въпреки икономическото възстановяване от финансовата и икономическа криза през 2008 г.,процентите на безработица при младежите са все още високи в Европа, особено в южните страни като Гърция, Испания и Италия, където повече от 40% от младите хора в момента са безработни, докато Европейската обувната промишленост се бори, за да открие най-подходяща работна сила, за да се включат в техните фабрики в утрешния ден.
Списание за текстил, облекло, кожи и технологии
В този контекст, замислен по Еразъм + проект Learn2Work от Европейската конфедерация на обувната промишленост (CEC) и неговите партньори, очакванията за справяне в сектора включва методът на обучение, които е съвременен и активен “e-свързване” -едно приложение на новото поколение, изложен на неограничена информация, предпочитана работа, базирана на опит.
Learn2Work насочен конкретно към NEET хора – млади хора, които не са в областта на образованието, заетостта или обучението, а които вече са изправени пред висок риск на продължителна и бъдеща безработица, по-ниска заплата и перспективи.
Този нов модел на обучение се основава на учене чрез правене, в съответствие с успешния датски модел “Производствен училищен модел”, в която младите хора могат да открият и да разширят своите способности,което им дава възможност да преследват и да успеят на специализирано професионално равнище. В свое скоршно проучване, проведено от партньорите, обучението ще се фокусира върху професиите, които се очаква да имат най-много недостиг от квалифицирана работна ръка през следващите пет години.
Вдъхновени от датския модел, обучението на проекта, което включва обучение на меки умения ще гарантира, че учениците ще се научат как да бъдат професионалисти, надеждни и добри, да решават проблем наред с други качества. Меки умения са необходимо допълнение към техническите умения, за да се развиват успешно в сложна икономика, която изисква адаптивност и работа в екип, както и други житейски умения.
Моделът на обучение Learn2Work предлага възможност на младите хора да развиват кариера в една творческа и иновативна индустрия от една страна и от друга ще бъде в помощ на фирми с обувно производство за постигане на пълния си потенциал, с ново поколение на обучени работници за допринасяне и поддържане на върховите постижения на производство на обувки в Европа.
За повече информация: http://learn2work.eu/en.
Списание за текстил, облекло, кожи и технологии
Материалът е предоставен на онлайн списание за Текстил, облекло, кожи и технологии от Европейска конфедерация на обувната промишленост (CEC).
Брюксел,13 март 2017 г.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*


Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.