Проект “Техностарт 3 – насърчаване на иновационната активност на младите хора”

ПРОЕКТ “ТЕХНОСТАРТ 3 – НАСЪРЧАВАНЕ НА ИНОВАЦИОННАТА АКТИВНОСТ НА МЛАДИТЕ ХОРА”

Стартира Национален конкурс за кандидатстване по проект “ТЕХНОСТАРТ 3 – НАСЪРЧАВАНЕ НА ИНОВАЦИОННАТА АКТИВНОСТ НА МЛАДИТЕ ХОРА” на Министерство на икономиката.
Крайният срок за кандидатстване по проекта и подаване на документите е до 29 май 2017 г., включително.
Проектът е в изпълнение на приоритетни области №1 “Предприемачество” и №9 “Умения и иновации” от Националната стратегия за насърчаване на МСП 2014 -2020 г.
Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по проекта е до 270 000 лв.
Целта на проекта е да се стимулират млади предприемачи – студенти, докторанти и дипломирани в най-ранният етап от предприемаческия цикъл – момента на разработена бизнес идея. В рамките на проекта се предоставя безвъзмездна финансова помощ в размер на 90% от общия размер на финансиране или до 19 800 лева за всеки одобрен бизнес план.
За да получи финансиране на проекта, всеки одобрен кандидат за финансиране трябва да регистрира своя фирма (ЕООД или ЕТ) по Търговския закон и да осигури задължителен собствен принос от 10% от общия размер на финансиране или до 2 200 лева за всеки одобрен бизнес план. Преди да се попълнят необходимите документи за кандидатстване трябва да се запознаете с Оперативното ръководство за 2017 г. по Проект “Техностарт 3 – Насърчаване на иновационната активност на младите хора в България”.
Необходими приложения и документи за кандидастване, както и повече информация за проекта: –http://www.mi.government.bg/bg/themes/tehnostart-3-nasarchavane-na-inovacionnata-aktivnost-na-mladite-hora-v-balgariya-1788-442.html
Кандидатите могат да задават въпроси по време на кандидатстването по проекта на електронен адрес – tehnostart@mi.government.bg.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*


Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.