Носители на награда FILTREX AWARD 2017

НОСИТЕЛИ НА НАГРАДА FILTREX AWARD 2017

На изложението за нетъкан текстил INDEX ™ 17, което се проведе от 4 до 7 април 2017 г. в Женева, Швейцария бяха представени на световно ниво нетъкани текстилни материали и свързаните с тях индустрии, както и разнообразна гама от продукти и услуги.
INDEX ™ 17 отново беше определен, като “глобално място за срещи”, на което за първи път от първа ръка може да се видят иновации за бъдещата индустрия чрез презентации, демонстрации и уроци, семинари в областта на транспорта, медицината, геотекстил и нетъкани продукти.
Общо 12,758 посетители с 666 изложители от 41 страни.
Списание за текстил, облекло, кожи и технологии
За първи път по време на изложението INDEX ™ 17 се проведе FILTREX™ конференция, на която бяха връчени награди за иновации FILTREX ™ за производители и техните високо иновативни постижения за нетъкани продукти/елементи на филтрация.
Поводът е, че за първи път секторът е официално признат за иновации във филтрация индустрията.
Номинирани са пет компании за иновации във филтрация промишлеността, които в рамките на 10 минути по време на конференцията презентираха своите разработки.
Списание за текстил, облекло, кожи и технологии
Първата награда FILTREX иновации бе спечелена от Freudenberg Filtration Technologies за чисто нов micronAir® – син филтър. Въздушен филтър, който е високоефективен, състоящ се от четири филтърни слоеве върху PM 10 и PM 2.5 частици, както и комбиниран филтър, който предпазва от вредни газове и филтър анти-алергенен слой. Нов продукт, който се използва главно в автомобилостроенето, защитава замърсяването на въздуха, както и премахва почти 100% от срещащите се алергени и предпазва от микроорганизми, като бактерии и гъбични спори.
Списание за текстил, облекло, кожи и технологии
Снимка:Edana /06.04.2017/
Номинирани с награда FILTREX са:
Ahlstrom Statguard ™ – за филтър носители, подходящи за ръкавни филтри, с което се намалява риска от експлозия;
Europlasma Nanofics® – за високотехнологичен довършителни процес, който подобрява филтър производителността, но намалява консумацията на енергия и химикали в производството;
Johns Manville – за 3-слоен хибриден филтър и елементи за производството на ръкавни филтри;
Sandler- sawasscreen® enAIRsave® – нов джобен филтър с подобрена енергийна ефективност.
Edana е водещата глобална асоциация “гласът” за нетъкани текстилни материали и свързаните с тях индустрии. Edana обслужва повече от 250 компании от цялата 36 страни. Нейната мисия е да осигури глобално лидерство, създаване на благоприятна среда за иновации, устойчив и печеливш растеж на индустрията и да служи за доброто на своите потребители.
Насърчава свободната и справедлива търговия в полза на потребителите и членовете си чрез оформяне на регулаторни и пазарни среди чрез хармонизиране на световните стандарти.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*


Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.