новини1

Носители на награда FILTREX AWARD 2017

НОСИТЕЛИ НА НАГРАДА FILTREX AWARD 2017

На изложението за нетъкан текстил INDEX ™ 17, което се проведе от 4 до 7 април 2017 г. в Женева, Швейцария бяха представени на световно ниво нетъкани текстилни материали и свързаните с тях индустрии, както и разнообразна гама от продукти и услуги.
INDEX ™ 17 отново беше определен, като “глобално място за срещи”, на което за първи път от първа ръка може да се видят иновации за бъдещата индустрия чрез презентации, демонстрации и уроци, семинари в областта на транспорта, медицината, геотекстил и нетъкани продукти.
Общо 12,758 посетители с 666 изложители от 41 страни.
edana
За първи път по време на изложението INDEX ™ 17 се проведе FILTREX™ конференция, на която бяха връчени награди за иновации FILTREX ™ за производители и техните високо иновативни постижения за нетъкани продукти/елементи на филтрация.
Поводът е, че за първи път секторът е официално признат за иновации във филтрация индустрията.
Номинирани са пет компании за иновации във филтрация промишлеността, които в рамките на 10 минути по време на конференцията презентираха своите разработки.
filtrex
Първата награда FILTREX иновации бе спечелена от Freudenberg Filtration Technologies за чисто нов micronAir® – син филтър. Въздушен филтър, който е високоефективен, състоящ се от четири филтърни слоеве върху PM 10 и PM 2.5 частици, както и комбиниран филтър, който предпазва от вредни газове и филтър анти-алергенен слой. Нов продукт, който се използва главно в автомобилостроенето, защитава замърсяването на въздуха, както и премахва почти 100% от срещащите се алергени и предпазва от микроорганизми, като бактерии и гъбични спори.
index 17
Снимка:Edana /06.04.2017/
Номинирани с награда FILTREX са:
Ahlstrom Statguard ™ – за филтър носители, подходящи за ръкавни филтри, с което се намалява риска от експлозия;
Europlasma Nanofics® – за високотехнологичен довършителни процес, който подобрява филтър производителността, но намалява консумацията на енергия и химикали в производството;
Johns Manville – за 3-слоен хибриден филтър и елементи за производството на ръкавни филтри;
Sandler- sawasscreen® enAIRsave® – нов джобен филтър с подобрена енергийна ефективност.
Edana е водещата глобална асоциация “гласът” за нетъкани текстилни материали и свързаните с тях индустрии. Edana обслужва повече от 250 компании от цялата 36 страни. Нейната мисия е да осигури глобално лидерство, създаване на благоприятна среда за иновации, устойчив и печеливш растеж на индустрията и да служи за доброто на своите потребители.
Насърчава свободната и справедлива търговия в полза на потребителите и членовете си чрез оформяне на регулаторни и пазарни среди чрез хармонизиране на световните стандарти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Всички права запазени на публикуваните материали на сайта на Онлайн списание за Текстил, облекло, кожи и технологии © All publications on the Online magazine for Textiles, Clothing, Leather and Technology site are copyrighted© Alle Veröffentlichungen im Online-Magazin für Textilien, Bekleidung, Leder und Technologie sind urheberrechtlich geschützt ©