Кожи от котки продавани като изкуствени кожи от модна младежка верига

КОЖИ ОТ КОТКИ ПРОДАВАНА КАТО ИЗКУСТВЕНИ КОЖИ ОТ МОДНА МЛАДЕЖКА ВЕРИГА

Humane Society International /HSI/ Великобритания е организация за закрила на животните, която съобщава за свое съвместно разследване с Sky News, че са открити обувки, произведени от китайска модна младежка верига Missguided и продавани на голяма британска улица, съдържащи истинка кожа от котки.
Обувки са били продадени на търговец на дребно, както онлайн Westfield Stratford магазин, като на етикета са изброени само изкуствените материали и въпреки, че се получава уверение от официалния Туитър акаунт на магазина за тяхната политика, че не са от фалшива кожи. В страни като Китай, където са направени обувките Missguided – два милиона котки в годината, включително и домашни котки, се изчезнали от улиците и са заклани за месо и кожи.
Вносът и продажбата на кожи от домашни котки и кучета е забранен в целия Европейски съюз от 2009 г. насам.
Missguided нарушават търговските стандарти и политика с използването на кожи от котки за обувното си производство.
Направените лабораторни тестове на Humane Society International потвърждават за pom-poms декорация на обувката, от кожа на котка.
Missguided произвеждат “фалшиви изкуствени” обувки за кожени изделия, както и други подобни. От същата марка от месец декември 2016 до месец февруари 2017 са открити от тайни купувачи на HSI следните артикули с марката Missguided : обувки и ръкавици от заешка кожа; голяма гама от обувки от Westfield Stratford магазин Primars всички продавани като фалшива кожа, но съдържащи се с кожи от зайци, норки и лисици; Bobble шапка продавана на Amazon UK, като изкуствена кожа, но с положителна проба на миеща мечка, куче и лисица; Bobble шапка продавана на популярния моден бутик с уебсайт Lily Lulu, които продават като “изкуствени кожи” в сайта, обозначени като 10% мармот при доставка, но положителния резултат от теста показва, че е от миеща мечка и кучешка кожа.
В няколко случая, когато тайният купувач на HSI разпитваше персонала в магазина, те неправилно потвърдиха, че изделията са от изкуствена кожа. HSI /UK вярва, че повечето потребители ще бъдат ужасени, за да открият, че по невнимание са купили истинска кожа.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*


Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.