Трибагрена черга на фестивала „СЕМЕ БЪЛГАРСКО”

ТРИБАГРЕНА ЧЕРГА НА ФЕСТИВАЛА „СЕМЕ БЪЛГАРСКО”

По време на четвъртото издание на националния фестивал „Семе българско” в гр. Севлиево от хилядите посетители беше изтъкана Трибагрена черга, която в края на месец април ще бъде предложена на търг на благотворителна вечер на Ротари клуб-Севлиево.
Списание за текстил, облекло, кожи и технологии
От проведения благотворителен базар в двата фестивални дни са събрани 497 лв., които заедно със средствата събрани от продажбата на най-дългата трибагрена черга ще бъдат за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми.
Така вместо първоначалната идея чергата да бъде дарена на предаването „Фермата”, самият водещ Андрей Арнаудов предложи тя да остане в Севлиево, като символ на надеждата за продължението на българския род.
„Това, което посеем в земята и живота си днес, ще го пожънат децата ни утре”. с тези думи, кметът на община Севлиево д-р Иван Иванов, се обърна към гостите на четвъртото издание на единствения по рода си у нас фестивал „Семе българско”. Форумът си поставя амбициозната задача да запази българските гени, традиции и дух.
Списание за текстил, облекло, кожи и технологии
„Днес, когато границите са отворени и можем да пътуваме в Европа и света, нуждата от запазването на нашата идентичност е по-голяма от всякога.” Това сподели българският представител в Европейския парламент Владимир Уручев, който за втори път е гост на уникалния севлиевски фестивал. „Ние имаме нужда да показваме, че сме българи, че имаме изключително славни традиции. Това, което тук се случва, е ценен начин да съхраняваме българските традиции, които са наши и трябва да налагаме пред света”, каза още той.
„Нашият екип вярва, че човек, за да стъпи в бъдещето, трябва да носи миналото в себе си като ген, като отношение, защото ние сме това, което са ни завещали нашите предци”, заяви пред гостите Ивелина Елмазова, инициатор на фестивала. Тя благодари за подкрепата, която е получила от кмета на Севлиево, както и на всички, които са повярвали, че идеята си заслужава. „За да продължим да бъдем себе си, трябва да вярваме в това, което сме. Ние сме българи и носители на нещо толкова велико и славно, че само, ако сме заедно в такива инициативи и ги подкрепяме, те ще продължат, и ще са завещание на нашите деца, каквато е целта на фестивала – За земята, семената и децата на България”, подчерта Ивелина Елмазова.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*


Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.