Рециклирани промишлени конци за шиене PERMA CORE®

РЕЦИКЛИРАНИ ПРОМИШЛЕНИ КОНЦИ ЗА ШИЕНЕ PERMA CORE® С ИЗПОЛЗВАНЕ REPREVE®
Списание за текстил, облекло, кожи и технологии
American & Efird (A&E) e водещ световен лидер в производството на текстил и днес продължава своята 125-годишна традиция, като официално обяви пускането на нов продукт за една индустрия, която е на първо място REPREVE® – рециклирани промишлени конци за шиене Perma Core® с използване REPREVE®.
Списание за текстил, облекло, кожи и технологии
Инициативата на REPREVE “Обърни го в зелено” има за цел да насърчи рециклирането и да повиши информираността сред потребителите, че рециклираните бутилки могат да се превърнат в чудесни продукти, които се използват всеки ден.
“Нищо не може да бъде по-важно от бъдещето на нашата планета”, именно това има предвид A&E за проектирането на най-новите си конци за шиене, които са екологично чисти, осигуряват висока производителност на шиене и допринася за качеството и грижите на околната среда на екосъобразните клиенти.
Unifi, Inc. (UFI: NYSE), създателите на REPREVE превръщат пластмасови бутилки в 100% рециклиран полиестер влакно, от които се изработват продукти, продавани от водещи марки потребители и търговци на дребно.
Perma Core® използва REPREVE® съчетава и рециклира непрекъснато влакно от полиестерна сърцевина и A&E за полиестер и щапелни обвивка за високо производство и качество, и екологично чисти индустриални шевни конци. Тези конци са гъвкави, може да се боядисват и са на разположение в богата цветова гама и тяхното използване в шивашкото производство позволява устойчивост по икономически ефективен начин.
За A & E “10 конци на устойчивост” е важна платформа за баланс, социална отговорност и въздействие върху околната среда с цел благоприятен растеж на бизнеса. С тази своя инициатива A & E допълва целта на Unifi и дава възможност на марките и търговците на дребно в изпълнение на собствените си устойчиви програми чрез марка REPREVE да намалят тяхното въздействие върху околната среда.
A & E е горд да помогне на тези търговци на дребно и марки, като им предостави премиум продукти, за да постигне своите индивидуализирани цели.
За повече информация: Mark Hatton на е-мейл: mark.hatton@amefird.com.
Unifi, Inc. е мултинационална производствена текстилна компания, която произвежда и продава текстилни и други преработени прежди, предназначени да отговарят на спецификациите на клиентите, и премиум прежди с добавена стойност (“PVA”) с подобрени характеристики. Unifi поддържа една от най-изчерпателните продукти от текстилната промишленост от полиестер и найлон. Unifi увеличава търсенето на своите продукти и помага на другите да създадат по-ефективна верига за доставки на текстилната промишленост чрез разработване и въвеждане на маркови прежди, които осигуряват уникална производителност, комфорт и естетически предимства. В допълнение към водещите си продукти REPREVE® – семейство екологични прежди, произведени от рециклирани материали, ключовите марки Unifi включват: SORBTEK®, REFLEXX®, AIO® – прежди за цялостно изпълнение, SATURA®, AUGUSTA®, AMY ®, MYNX® UV и MICROVISTA®. Прежди на Unifi се използват в продуктите на големи марки в облекло, трикотаж, автомобили, обзавеждане на дома, промишлени и други пазари за крайна употреба. За повече информация: www.unifi.com.

REPREVE® е водеща марка на рециклирани влакна на Unifi, Inc. (NYSE: UFI), произведени от рециклирани материали, включително пластмасови бутилки. REPREVE може да се намери в продукти от облекло и чорапогащи до автомобилни и промишлени приложения. Използва се от водещи световни марки-Patagonia, Haggar, Quiksilver и Ford и др. За повече информация: www.REPREVE.com.

A&E е най-големият производител в САЩ и вторият по големина производител и дистрибутор в света на висококачествени индустриални и потребителски шевни конци, бродерия и технически текстил. Производителите на облекло, автомобилни компоненти, обзавеждане за дома, медицински консумативи, обувки и разнообразна гама от промишлени продукти разчитат на A & E промишлена шевни конци за производство на техните продукти. Чрез своята глобална мрежа продуктите на A&E се произвеждат в 23 страни, разпределени в 50 страни и продадени в над 100 страни. В допълнение към постоянната ангажираност на A & E за високо качество и обслужване на клиентите A&E е признат лидер в областта на екологичната устойчивост и корпоративната социална отговорност и управлява своите глобални съоръжения, с най-голямо внимание на безопасността и здравето на своите сътрудници, наети навсякъде по света. A & E притежава и управлява 27 производствени мощности и има над 10 000 сътрудници и партньори в съвместни предприятия по целия свят. www.amefird.com.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*


Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.