новини1

ADIDAS с нов модел обувки за бягане от рециклирани отпадъци от океана

ADIDAS С ОБУВКИ ЗА БЯГАНЕ ОТ РЕЦИКЛИРАНИ ОТПАДЪЦИ ОТ ОКЕАНА
ADIDAS - PARLEY
Adidas пуска на пазара три нови модела обувки за бягане от 10 май 2017 г., изработени от рециклирани пластмасови отпадъци от океана, създадени с Parley Ocean Plastic™. Компанията потвърди ангажимента си да помогне за прекратяване на морското замърсяване от пластмаса, като това е част от партньорството му с Parley For The, както и да създаде един милион чифта обувки от Ocean PlasticTM през 2017 година. Обувките ще бъдат лесно достъпни за потребителите по целия свят.
“Ние от Adidas сме убедени, че можем да променим чрез спорт животът. Това особено е свързано с нашата устойчивост на работа. Ние сме една от малкото компании, които са интегрирали устойчивост в своя бизнес модел и това е най-очевидно в нашите продукти”-казва Каспер Рорсдей, главен изпълнителен директор на Adidas CEO.
Adidas призовава глобалната си общност да се запише в голямата им инициатива за adidas x Parley Run for the Oceans, глобално цифрово активиране, което ще се проведе около Световния ден на океаните 2017 (5-11 юни). За да научите повече и да се регистрирате, посетете: adidas.com/runfortheoceans.
ADIDAS - PARLEY
Снимка: Adidas
Компанията пусна своя Доклад за устойчивост 2016 г. с ежегоден преглед на успехите, предизвикателствата и целите на компанията за постигане на нейните шест стратегически приоритети за 2020 г. Те включват използването на устойчиви материали в производството, с цел справяне с нарастващия проблем за недостиг на вода и за укрепване устойчивото развитие на компанията (работници и служители) по цялата верига на доставка.
Adidas призовава всички свои потребители, служители, партньори, клиенти и доставчици да ги подкрепят в тази важна кауза и да продължат успеха на устойчивост “работейки заедно” в борбата срещу замърсяване на океаните от пластмасови отпадъци.
Някои aкценти от доклада за устойчивост 2016 на Adidas:
– 2016 г. се генерира получаването на по-добър памук 60% т.с. надвишен с 8 процентни пункта. Така Adidas е на път да постигне целта на компанията да края на 2018 г. с преминаване и използване на 100% устойчив памук;
– замяна от найлонови торбички в хартиени при търговията на дребно, като по този начин компанията приблизително ще се откаже от 70 милиона найлонови торбички;
– 23% падаща се на служител спасенa вода за 2008 – 2016 г.;
– 736 служители са направили общо 33 000 часове на доброволен труд;
– броят на училища с безплатни програми за физическа активност преди училище с къси уроци по БОКС е подкрепен от Reebok и е увеличена с 47% в сравнение с 2015 г.;
– достъп до горещата линия от страна на работниците във фабриките е удължен с 10%. Тази услуга е достъпна за 290,000 служители в 63 фабрики – доставчик в четири държави (Камбоджа, Индонезия, Виетнам и Китай).

За своите постижения по отношение на устойчивост Adidas беше избран през 2016 г. за 17-ти пореден път за устойчивост от индекс Dow Jones (DJSI) – първият световен индекс за устойчивост в световен мащаб, който проследява производителността на водещите компании, задвижвани с устойчиво развитие в световен мащаб.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Всички права запазени на публикуваните материали на сайта на Онлайн списание за Текстил, облекло, кожи и технологии © All publications on the Online magazine for Textiles, Clothing, Leather and Technology site are copyrighted© Alle Veröffentlichungen im Online-Magazin für Textilien, Bekleidung, Leder und Technologie sind urheberrechtlich geschützt ©