Национален проект „Аз съм Българка!”

България и нейната красота в изложба на национален проект „Аз съм Българка!”

В автентична българска атмосфера, съчетана с интериор от фотоси на българки в народни носии беше открита изложбата на национален проект „Аз съм Българка!” на 13 май 2017 г. в българския Ресторант „МоМа”, София.
На бляскавото събитие в столицата присъстваха всички участнички в проекта, както и много гости. За пръв път пред публика бе презентиран специално създаденият филм с хронологията на снимките, както и беше открита представителна изложба с 30 фотоса, отразяваща най-добрите кадри от проекта.
Идеята на 23-годишния фотограф Радослав Първанов от град Габрово, заел се да създаде цялостен картинен образ на България във фотоси, получи искрената подкрепа на хиляди българи по време на снимките, а и след това.
20 красиви българки и 2 деца, всички пременени в народни носии, позираха пред обектива на Радослав в общо 28 сюжета на фона на знакови културни и исторически места в страната.
Списание за текстил, облекло, кожи и технологии  Снимка: Peter Savov Photography

България е представена в авторския му проект със сюжетите Старият Пловдив, Централен военен клуб София, Пернишката крепост, Лазаровден в Етъра, Полята с рапица, Розобер, Хан Хаджи Николи във Велико Търново, Рупите-Мелник и Петрич, Двореца в Балчик, Житени поля, Лавандулата, Паметника на Свободата – Шипка, Царевец, Габрово, Жеравна, Арбанаси, Соколски манастир, Смолян, Трявна, Копривщица, Боженци, Махала Баба Стана, Средногорието, Люлките на християнството – София, Дряново и Етнографски музей на открито „Етър” през зимния сезон.
Списание за текстил, облекло, кожи и технологии
Радослав Първанов представи своята работа и сподели своите виждания за продължението на проекта, както и за бъдещите изяви с направеното дотук. Той разкри, че предстои да експонира творбите си и да организира представянето им в Жеравна, Копривщица, Балчик и родния Габрово.
Габровци ще могат да се запознаят с работата на фотографа – автор и продуцент на “Аз съм Българка!” през есента на 2017 година – уверява той. Заклет родолюбец, младият ентусиаст обещава на съгражданите си да ги запознае с цялата концепция и с гордост да покаже заснетото в Габровска област.
Идеите му се простират много по-далеч от изградените 30 сюжета.
Авторът има намерения да разшири образа на България, като включи още места, за да обходи географски останалата част от страната.
Следващите му идеи ще доизградят българската картина, като заснеме още българи на различна възраст и така успешно да състави своята колекция на традиционния български бит и култура в съчетание с материалното ни наследство.
Изложбата е разположена в уютна и неповторима обстановка, която може да се разгледа до 13 юни 2017 г. от 11.00 ч. до полунощ и да се насладите на магнетичната красота на българката сред прекрасните ни кътчета в страната.
Вход: Свободен!
Следващите изложби по места и изяви по национален проект „Аз съм Българка!”, може да следите на: https://www.facebook.com/i.am.bulgarian.woman/?pnref=story

ОНЛАЙН СПИСАНИЕ ЗА ТЕКСТИЛ, ОБЛЕКЛО, КОЖИ И ТЕХНОЛОГИИ