Европроект за носими технологии и електронен текстил

Европроект за носими технологии и електронен текстил

     WEAR Sustain, онлайн мрежа набира екипи на предложения по “Проект за носими технологии предлага финансиране на екипи от творци и технолози за разработване на устойчиви идеи и естетични ноу-хау технологии за носими устройства и електронен текстил” с общ бюджет от 2,4 милиона евро до 31 май 2017 г.
Списание за текстил, облекло, кожи и технологии
Предложенията трябва да са насочени към настоящи проблеми пред европейското и глобално общество с поглед върху основните тенденции, информация и научни изследвания.
Кандидатите за участие трябва да се регистрират онлайн в една от седемте тематични области, в която ще разработват техните предложения на следния линк – http://wearsustain.eu/open-calls/:
• Заобикаляща среда;
• Употреба и повторно използване срещу отпадъци;
• Тяло, физиология, соматика;
• Енергия;
• Емоционално и психическо здраве;
• Социални, културни, икономически;
• Отворена категория.
От този бюджет ще бъдат избрани 48 екипа с до 50 000 евро всеки, чрез финансиране, ваучери или съдействие от ментори, експерти и центрове в цяла Европа за разработване и подпомагане развитието на носими устройства и електронен текстил до готови за пазара продукти.
На тържествена церемония в края на 2018 г. ще се представят 48-те предложения, които ще са пример за етичност и устойчивост в областта на носимите технологии, интелигентният и електронен текстил.
В края на проекта ще бъде публикуван безплатен онлайн наръчник “Стратегия за устойчивост”, които ще дадва възможност на граждани, предприемачи и други заинтересовани страни да се запознаят обстойно с въпросите, свързани с изработването и използването на носими технологии, както и да насърчат прилагането на препоръчаните добри практики за бъдещето на обществото.
Избраните финалисти ще бъдат поканени да участват в панел от експерти в седмицата от 21 до 23 юни 2017 г. Победителите ще бъдат уведомени до 30 юни 2017 г. Екипите трябва да са готови да работят заедно върху своите предложения от 1 юли 2017 г. за период от 6-8 месеца.

WEAR Sustain онлайн мрежа работи в сътрудничество със седем организации в Европа за България е Digital Spaces Living Lab – София.
За допълнителна информация: http://wearsustain.eu

Онлайн списание за ТЕКСТИЛ, ОБЛЕКЛО, КОЖИ И ТЕХНОЛОГИИ