новини

Смарт текстил с Footfalls & Heartbeats

Footfalls & Heartbeats със Смарт текстил направен от мощен дъб

   Глобалният пазар за прилагане на интелигентни тъкани и интелигентни текстилни изделия нараства бързо. Вече е факт е, че до 2018 г. се очаква да достигне около 2 милиарда долара, според Statista, водещ онлайн статистически портал. Този ръст се определя от мега-тенденциите, като застаряващо население и увеличаващите се нива на затлъстяване, диабет и други свързани със здравето условия.Footfalls & Heartbeats
Мощни дъбове от малки жълъди, използвани за смарт текстил с огромен потенциал от Footfalls & Heartbeats. Footfalls & Heartbeats (UK) Limited е една от компаниите, които спомагат за стимулиране на растежа. Екипът е разработил революционен и патентован процес за производство на интелигентна тъкан, който използва наномащабни взаимодействия в текстила, за да направи самия плат сензорен.
Footfalls & Heartbeats развиват смарт текстил, като тяхната технология, комбинира математически определени текстилни структури, използващи електрически проводящи прежди, за да създаде повторяема и чувствителна сензорна мрежа. Контактното съпротивление е основно правило на цялата електроника -където, ако натискате две неща заедно, колкото по-трудно натискате, толкова по-ниска е съпротивата, тъй като все повече и повече има контакт между двете точки.
Footfalls & Heartbeats разработи начин да контролира контактна устойчивост на тъканта.
Важността на плетене се състои в това, че когато преждата е плетена, тя формира различни контактни зони, които от своя страна контролират съпротивлението на контакта. Всъщност шиенето по същество е серия от бримки, чрез което напрежението се увеличава или намалява, което променя броя на контактните точки/зони в тъканта. Така по-специфичните видове шевове, които са поставени, ще контролират броя на получените контактни зони в тъканта.

Технологията Footfalls & Heartbeats използва триизмерната сложност на текстилна структура, включително взаимодействието на влакната в самата прежда и за контрол на характеристиките на електрическо съпротивление на сензорната структура. Получените текстилни структури са в състояние да регистрират външни екологични стимули под формата на електрически сигнали. Тези сигнали могат да бъдат филтрирани, усилвани и анализирани в реално време, за да се получат множество набори от данни, като например откриване на опън или натиск. Именно това показва появата на следващото поколение от смарт текстилни продукти, в които функционалността на датчиците е интегрирана в структурата на плата, за да позволи мониторинг в реално време, като същевременно осъществява комфорт, лична неприкосновеност, носене и издръжливост.

Footfalls & Heartbeats създаде научно партньорство с Applied Optics Group (AOP) от Университет, Нотингам. Партньорството изследва допълнителна функционалност на интелигентния плат, включително възможността за проследяване на био-електрически изходи, като сърдечен ритъм. Революционната технология има потенциал да окаже огромно въздействие върху подпомагане на наблюдението върху успеха на интервенциите в здравеопазването. Това включва използване в съвременни системи за грижа при рани и компресиране, както и дистанционно наблюдение на здравни и физиологични симптоми на хора в рискови среди, както и на служители от отбраната.

В бъдеще Footfalls & Heartbeats възнамерява, текстилът да бъде достатъчно чувствителен, за да открие биоелектрични сигнали на активните и пасивните скелетни мускули. Това би имало потенциал да позволи амбулаторна ЕКГ и ЕМГ. Други бъдещи разработки на продуктите включват способността да измерват нивата на насищане на кислород в кръвта и кръвния поток. Приложенията могат потенциално да включват рехабилитация на наранявания, възстановяване на неврологични травми, стрес тестове в реално време или човешки интерфейс за роботика.
Смарт текстилни изделия се трансформират в здравеопазването и други индустрии.
Екипът Footfalls & Heartbeats показва, че силните дъбове в този случай са приложения в здравеопазването, растат от малките нано-взаимодействия (жълъди) в процеса на производство на интелигентни тъкани.

Освен здравните приложения, технологията Footfalls & Heartbeats също има потенциал да измерва механичния стрес в композитни структури като сателити, крила на самолети, лопатки за вятърни турбини, яхтени корпуси и фолиа и висококачествено производство шаси за автомобили.

Footfalls & Heartbeats активно търси търговски партньорства в своите области на приложение, които са от интерес – включително, в сферата на здравеопазването, спорта, рехабилитацията, грижи за възрастни, космическата индустрия и автомобилната индустрия. http://www.footfallsandheartbeats.com/index.cfm/partners/become-a-partner/
Footfalls & Heartbeats разработва революционен и патентован процес за производство на интелигентна тъкан. Тя е позиционирана да се превърне в лидер в предоставянето на интелигентни текстилни изделия за разнообразна гама от приложения на световен пазар, които все по-често изискват интелигентни тъкани. Технологията на компанията може да бъде изключително пригодена, за да отговори на точните нужди на своите търговски партньори в множество здравни заведения и спортни дисциплини.
Footfalls & Heartbeats е създаден от Simon McMaster, химик от Нова Зеландия, който има многогодишен опит в проучването на интелигентни текстилни изделия.

Всички права запазени на публикуваните материали на сайта на Онлайн списание за Текстил, облекло, кожи и технологии © All publications on the Online magazine for Textiles, Clothing, Leather and Technology site are copyrighted© Alle Veröffentlichungen im Online-Magazin für Textilien, Bekleidung, Leder und Technologie sind urheberrechtlich geschützt ©