Студентка на НБУ е финалист на международен конкурс

Студентка на НБУ е финалист на международния конкурс за млади дизайнери Mittelmoda

Списание за текстил, облекло, кожи и технологии

Престижният международен конкурс за млади дизайнери Mittelmoda за поредна година избра български участник на финален кръг. Айлин Елмаз, студентка от IV курс на бакалавърска програма „Мода”, е сред 12-те финалисти, избрани след внимателна селекция от компетентно жури сред повече от 4000 кандидати. Така Нов Български Университет  се нарежда до изключително престижни университети от Великобритания, Белгия, Израел, САЩ, Франция и др.

Тази година финалът на конкурса ще бъде част от Седмицата на мъжката мода в Милано (Milan Men’s Fashion Week 2018), което е огромна възможност,  както за бъдещото развитие на един млад дизайнер, така и за утвърждаване на НБУ като университет, предоставящ всички необходими компетентности за добра професионална реализация.

Колекцията „Diverge” на Айлин е част от дипломната й работа и е вдъхновена от изкуството на швейцарския художник Урс Фишър. Избраният материал е деним, който Айлин избелва, разнищва и наслоява, за да постигне авангарден силует, комбиниран с уникалността на ръчната работа.

Колекцията на Айлин Елмаз ще бъде показана като част от дипломното ревю на БП „Мода на 5 юни  2017 г. от 19.00 ч. във  Five High Skate Park, София, след което ще отпътува за Милано.

гл. ас. д-р Яна Дворецка, НБУ-София