„Изгряващи звезди“ – Младежки бизнес форум

Младежки бизнес форум – „Изгряващи звезди

JA България е водеща международна организация в България, с утвърдена репутация в предоставянето на иновативно и модерно образование от най-ранна възраст до университета. Нейната мисия е да образова и вдъхновява младите хора да ценят свободната инициатива, бизнеса и икономиката, за да подобрят качеството на живота си. Ние мотивираме младите хора да бъдат активни и инициативни и ги подготвяме да знаят как и да могат да реализират идеите си в конкурентна среда.

За девети път се проведе най-големият младежки бизнес форум – „Изгряващи звезди”, организиран от JA Bulgaria от  1-2 юни 2017 г. в комплекс Камчия, Варна.

На младежкия стартъп форум участаха 350 ученици и студенти от цяла България и демонстрираха  своите продукти и услуги, разработени през годината и представиха дейността си пред жури.

Списание за текстил, облекло, кожи и технологии

Студентска компания „Еврика груп” с Управител Марина Николова и членове: Магдалена Димова, Георги Панов и Нехат Имам, заедно с ръководителите им: Благойка Пълева-Кадийска и Елена Благова от специалност „Моделиране, технологии и мениджмънт в шевната индустрия” на Югозападен университет „Неофит Рилски” получи две престижни награди: Наградата на най-младия член на Европарламента Андрей Новаков за най-добър студентски екип от проекта #StartupТворилница – пътуване до Брюксел и Награда в специални категории на Novartis „Вдъхновение за здравословен живот”, които разработват раница и друг вид животоспасяващо планинарско оборудване, с което подпомагат туристите.

Списание за текстил, облекло, кожи и технологии

Снимки: JA Bulgaria

Форумът „Изгряващи звезди”  е финал за учебната година на програмите “JA Стартъп” и „Учебна компания” на JA, призната от Европейската комисия още през 2006 г. за най-добрата практика в обучението на млади хора по предприемачество.

Програмите „Учебна компания“ и “JA Startup”, както и форумът тази година се осъществиха с подкрепата на Владимир Уручев от ЕП, Societe Generale Expressbank, Nestle България, Андрей Новаков от ЕП, MetLife България и Фондация Метлайф, Citibank, Nu Boyana Film Studios, ИАНМСП, Министерство на икономиката, Samsung, SAP, Solvay Sodi, Novartis и Coca-Cola HBC. Форумът се проведе във Варна по покана на Община Варна и Сдружение „Варна – европейска младежка столица 2017“ и с комуникационното съдействие на Publicis Consultants.

Висше училище по мениджмънт Варна предостави стипендии от 1000 евро за първия семестър на обучение във ВУМ за всеки член на ученическия отбор – победител.

Събитието се организира в партньорство с Община Варна и беше част от проявите във връзка с инициативата “Варна – европейска младежка столица” 2017.

Онлайн списание за ТЕКСТИЛ, ОБЛЕКЛО, КОЖИ И ТЕХНОЛОГИИ