Призив за съдействие при събиране на материали

ПРИЗИВ ЗА СЪДЕЙСТВИЕ ПРИ СЪБИРАНЕ НА МАТЕРИАЛИ ЗА ИЗЛОЖБА НА КАЛИНИЦИ

Исторически музей – Асеновград призовава гражданството за подкрепа на изнамирането на снимки, спомени от лични впечатления, разкази, предания, обредни предмети специфични ритуални практики, фотография или някаква останала вкъщи вещ (рокличка, чадърче, аксесоар и др.) свързани с празника „Калиници”.

Списание за текстил, облекло, кожи и технологии

Колкото от по-старо време са, толкова по-добре. Идеята е да се съберат повече материали по темата, от които да се селектират за евентуална изложба. Може да направите съответно дарение за Музея или ако държите да го запазите за себе си, само да ни го доставите за изложбата, след което ще си го вземете обратно. Добре ще е ако бъдат датирани, дори не съвсем точно, то поне приблизително и с възможно повече информация за изображението, както и нека да е написано името и телефона на подателя за обратна връзка с цел някои уточнения за изпратеното. Също така може да ни донесете снимки на място, които да сканираме и да ви върнем веднага.

Празникът Калиници е част от визитната картичка на града, затова нека всички заедно подпомогнем неговата популяризация.

Изпращане на  снимки на е-mail: аsmuseum@abv.bg или на лично на следния адрес: Исторически музей – Асеновград, пл. „Акад Н. Хайтов” № 1 или Етнографската къща.