Textile Art Berlin 2017

TEXTILE  ART BERLIN 2017

Списание за текстил, облекло, кожи и технологии

На 24 и 25 юни 2017 г. ще се проведе TEXTILE  ART BERLIN 2017 под мотото “В търсене на красотата – Вдъхновение, Създаване , Сензация!”. Очаква ви многообразие от текстилно изкуство от около 120 сергии, 35 групи с индивидуални изложби, 25 уъркшопа, практически дейности и модно шоу на PHORMS Campus Berlin-Mitte.

Списание за текстил, облекло, кожи и технологии
TEXTILE  ART BERLIN 2017 показва различни техники:  Батик; Икат; Филц;  изкуство с влакна; плетене на една кука;  плетене на дантела; кумихимо плетене; работа  върху хартия, мозайка и юргани  с украшения, направени от мъниста;  рисуване върху коприна, тъкане, бродиране и плетене;  печат върху плат и рециклирани материали с водни графики. Посетителите ще намерят индивидуална мода, бижута и аксесоари, оригинален интериор, съвременни и исторически юргани-шалтета и антични съкровища, материали и оборудване, предоставени от специализирани лица. Демонстрации на нови продукти и приложения, изработени от различни арт техники, както и представяне на международни текстилни книги.

Списание за текстил, облекло, кожи и технологии  “Етичен текстил” и “Бавна Мода”-е идея, която е възникнала по време на едно от провеждащите се арт изложения и тази концепция днес е силно подкрепена, както  от организаторите на проявата,  така и от занаятчии и търговци, които взимат участие с представяне на своето регионално занаятчийско производство за т. нар. “справедлива търговия” с “етичен текстил”.  Идеята за  “Бавна Мода”, която се е утвърдила също  на събитието показва пъстър и свеж дизайн, сложни кройки от висококачествени материали, масивна конструкция, малки и уникални серии на  фабричното си  производство.

Списание за текстил, облекло, кожи и технологии

В продължение на няколко години много хора са загрижени за отпадъците от текстилни материали и облекло. Последните статистически данни говорят за най-малко 12 кг изхвърлени текстил на човек годишно в Западна Европа, съответно се наблюдава и една нарастваща тенденция към рециклиране. Много млади хора и все повече дизайнери са вдъхновени  от този факт и създават от рециклирани или от остатъчни материали, висококачествени и необичайно впечaтляващи облекла с невероятни аксесоари.

Списание за текстил, облекло, кожи и технологии

На TEXTILE  ART BERLIN 2017  ще участват от около 20 страни- художници на текстилно изкуство, асоциации, преподаватели и студенти от  различни факултети  по изкуствата,  деца от фондация Баобаб на Гана и др.

Списание за текстил, облекло, кожи и технологии
Програма

Откриване  на изложба, индивидуални изложби и уъркшопове:
на 24 юни 2017 г. /събота/- 10-18 ч.
на 25 юни 2017 г. /неделя/- 10 – 17 ч.

Модно шоу:
Събота, 24 юни 2017 г. /събота/- 19-21 ч., с такса -10 евро
Уъркшопове:  За участие в уъркшопове се изисква предварително записване, което може да се направи  по време на панаира или онлайн на www.textile-art-berlin.de/programm/workshops.

Предварителната регистрация е необходима, защото специално са проектирани работилници с инструктор и се обсъждат всички подробности. Участието е платено и струва 10 евро на час за участник.

Дневна карта – 10 евро.
Абонаментна карта  – 16 евро.

Получаващи помощи Hartz IV, ученици и студенти над 16 години заплащат половин такса.

*българи, които получават този вид помощ Hartz IV, може да посетят събитието  като представят решението, за да бъдат таксувани наполовин цена/ 

Придружаващи деца под 16 години се допускат безплатно.
Група билети от 8 души с  10% отстъпка, само при предварителна продажба в Galerie in der Victoriastadt, Adresse s.u.

Място на провеждане:
PHORMS Campus Berlin-Mitte
Ackerstraße 76, 13355 Berlin
/в близост до S-Bahn станция Nordbahnhof/

TEXTILE  ART BERLIN 2017 се провежда  за 13-ти път и представя текстилни художници в Берлин, на което се показват определени отрасли на текстилното изкуство и се състои единствено за високи постижения, иновации и оригиналност в произведенията от висококачествени продукти.

За допълнителна информация- www.textile-art-berlin.de