Фестивал на занаятите в София

ФЕСТИВАЛ НА ЗАНАЯТИТЕ в София

 Списание за текстил, облекло, кожи и технологии

За празника на българските занаятчии Национална занаятчийска камара и Регионална занаятчийска камара – София организират ФЕСТИВАЛ НА ЗАНАЯТИТЕ на 29 юни 2017 г. от 11.00 ч.
В центъра на София – Градска градина (на мястото на бившия Мавзолей) от 29 юни до 02 юли 2017 г. майстори от страната ще представят своите занаяти. В многообразната палитра ще могат да се видят такива занаяти като, изработване на художествена керамика, кожарство, художествена обработка на дърво, шапкарство, изработване на накити с използване на естествени камъни, бижутерство, традиционна керамика, изработване на накити (полимерна глина), художествено плетиво, шекерджийство (производство на изделия от захарен сироп), изработване на народни носии и сувенири, изработване на художествени тъкани и национални костюми, ножарство, изработване на изделия от кожа – чанти, плъстене.
В дните на фестивала,  участниците ще предлагат своята продукция от 10.00 ч. до 20 ч., така ще има  достатъчно време посетителите, ако си харесат, и да закупят някои от уникалните продукти на българските занаятчии.