Международен  моден  конкурс за начинаещи дизайнери  2017

International LAB OF MITTEL MODA – THE FASHION AWARD 2017

Списание за текстил, облекло, кожи и технологии

В рамките на провеждащия се MILANO MODA UOMO  бяха връчени 24 –те награди на победителите в известния международен  моден  конкурс за начинаещи дизайнери  на Международната Lab на Mittelmoda-Награда за мода 2017. На модния подиум дефилираха  23 колекции, както мъжки, така и дамски, с аксесоари, идващи от цял свят.

Пълна  награда за най-креативна колекция получи  KATIE ANN MCGUIGAN, Великобритания, която се обучава в Университет Уестминстър. Наградата  беше връчена от Международната Lab на Mittelmoda и Националната италианска  камара за мода и с принос  от основния спонсор Lectra.

Пълна  награда за най-eкспериментална  колекция получи  MARKETA MARTISKOVA, Чехия, обучаваща се в Антверпен Академия за мода-Белгия и беше наградена от Международната Lab на Mittelmoda, Sistema Moda Italia и Fondazione Industrie Cotone e Lino.

 СПЕЦИАЛНА  НАГРАДА

ДВЕ  СПЕЦИАЛНИ  НАГРАДИ  от LECTRA, получиха  MERVE  UCAR, Турция, учи в Институт Марагони и  ATHENA GRETA BARBIERI, Италия, обучаваща се в IED – Институт по европейски дизайн от LECTRA основен спонсор за най-иновативен общ  външен облик, определящ  се с наличието на “докосване на червено“,  който е прилежащ на  LECTRA.

СПЕЦИАЛНА НАГРАДА за “WOOL” от WOOLMARK COMPANY получи ELEANA BURROWS, Великобритания, учи в Университет на Западна Англия за  най-иновативна  колекция от вълна.

ORIGIN, PASSION & BELIEFS SPECIAL “LEATHER“  получи  MIRJANA KLEPIC, Хърватска, учи в TTF  за най-специална колекция от кожа.

ORIGIN, PASSION & BELIEFS SPECIAL “STONE” за най-добра колекция и  дизайн на бижута получи  NOUR DAHER, Ливан, обучаваща се  в Ливанска модна академия.

ORIGIN, PASSION & BELIEFS SPECIAL “TEXTILE” получи VITA IVICIC, Словения, учи в Колеж по изкуство и дизайн в Челси за най-иновативна  и експериментална  колекция, за съчетание от естетика, функционалност и изработка от текстил.

ORIGIN, PASSION & BELIEFS SPECIAL “TECHNOLOGY” получава BIRGIT SAVIAUK, Естония, учи  в Естонската академия на изкуствата, за необикновена технологична колекция  в концепцията и / или в приложенията.

Mittelmoda е една от най-търсените модни конкурси на международно ниво. Създадена през 1993 г., проектът  се развива в международната  мрежа от контакти с над 600 училища за моден дизайн в 67 държави, като по този начин дава възможност  за обмен и сравнение на творчеството на младите дизайнери. Mittelmoda също е Lab /лаборатория/, една постоянна обсерватория за нововъзникващите творчески способности, до които  е дос стигнал и конкурса.
Проектът е с нестопанска цел и е независим и затова може да се стреми да подкрепя безусловно творчеството на младите дизайнери, като предлага място за срещи и място за сравняване на идеи, предложения, иновации и творения на представители
 на водещите марки в  модната дизайнерска система до международните средства за масова информация, до специализирана  публика, до професорите, дипломиралите се в модния дизайн, както и до възникващите модни таланти.

 

  • Списание за текстил, облекло, кожи и технологии

ОНЛАЙН СПИСАНИЕ ЗА ТЕКСТИЛ, ОБЛЕКЛО, КОЖИ И ТЕХНОЛОГИИ