Национален младежки конкурс есе 2017 „Общуването в моето ежедневие”

Национален младежки конкурс есе 2017 „Общуването в моето ежедневие

Стартира Национален младежки конкурс за есе’ 2017 с международно участие „Общуването в моето ежедневие”, организиран от Община Стара Загора, Народно читалище “Родина 1860”- Стара Загора, Клуб “Млад писател” и Вестник “Teen’s paper”.

Списание за текстил, облекло, кожи и технологии

Целта на конкурса е Развиване на творческото писане на децата и младежите, стимулиране на възможностите им за оригинална мисъл, изразяване на мнение и добър правопис. Конкурсът включва eсета на български език, както и есета на различни от българския езици, родни за участниците в конкурса – напр. арменски, руски, турски, полски, иврит, ромски, чешки и др.

Конкурсът се провежда в две възрастови групи за всички езици – до 13 години и до 18 години.

Изисквания за оформление на  есето: не трябва  да надвишава 1 стандартна страница с кегел 12 /размер на шрифта/. Да се пише правилно граматически и пунктуационно.

Възрастта на участниците се отчита към 1 ноември 2017 г.

Есетата се приемат до 9 октомври 2017 г.  на e-mail: teen_stzagora@abv.bg.

Получените творби ще бъдат оценявани от тричленно жури. За есетата на роден език, различни от българския, ще бъде осигурено жури, за което дадения език е роден и/или такова, владеещо посочения език.

Наградите са, както следва за първо, второ и трето място във всяка възрастова група, и в различните национални езици, както и специални и поощрителни награди.