Матраци  “Tuft & Needle” със сертификат STANDARD 100 от OEKO-TEX®

Матраци  “Tuft & Needle” със сертификат STANDARD 100 от OEKO-TEX®

Списание за текстил, облекло, кожи и технологии  Снимка: memoryfoamdoctor.com

Tuft & Needle е първата най-голяма компания в САЩ, която произвежда и реализира пълна матрачна  система със STANDARD 100 от OEKO-TEX®.

OEKO-TEX® притежава сертификация  за  матраци с пяна “Tuft & Needle” и съгласно STANDARD 100 от OEKO-TEX® показа, че матракът  “Tuft & Needle”  са били тествани свободно от вредни нива на повече от 300 по отношение на химикалите. Всеки отделен компонент на матрака е сертифициран по STANDARD 100 от OEKO-TEX®, като това включва и листовете, които  са критични, защото те са елемента до кожата. Матракът, комбиниран с чаршафите и възглавниците, представлява цялостната  система за матраци.

Матраците “Tuft & Needle” отговарят на STANDARD 100 от критериите OEKO-TEX® Клас 1 (разграничение за предмети за бебета и малки деца до три годишна възраст.), това е един от най-строгите  от четирите класа  на OEKO-TEX®.

Сертификатът STANDARD 100 от OEKO-TEX® също потвърждава, че матраците “Tuft & Needle” съответстват  напълно на разпоредбите от  Закон за подобряване на безопасността на потребителските продукти (CPSIA) на САЩ.

“Един добър нощен сън изисква, както фантастичен матрак, така и спокойствие”, казва Aaron Bata, ръководител  клиенти  на Tuft & Needle. Всеки потребител може онлайн да проследява продукта, защото към сертификата има независим идентификационен номер, който се вписва в ангажимента на компанията за прозрачност  и коректност.

Сертификатът STANDARD 100 от OEKO-TEX® показва реална ангажираност за производство на качествени матраци, които са безопасни за всички ползватели.

Tuft & Needle е основана през 2012 г. в Phoenix с  цел да трансформира пазара на матраци,  разработва  нови бизнес модели в матрачната индустрия от несправедливо натрупани матраци и комерсиални модели и ги превръща в един стил с високо качество, проектиран да бъде “универсално удобен”, като помага на хората с всякакви форми, размери и стил на съня да се усъвършенстват. Всеки матрак  се компресира в малка кутия и се изпраща безплатно до вратата на клиента. Продуктът гарантира 100% нощен сън, 10-годишна гаранция и безплатно  връщане.