Балканска огърлица 2017

 Списание за текстил, облекло, кожи и технологии

покана

Регионална Занаятчийска Камара – Пловдив

 

Ви кани да участвате в

 

Международен фестивал Балканска огърлица 2017г

/бижута изработени от всякакъв вид материали/

От 07 септември 2017 г. до 10 септември 2017 г. (включително)

четвъртък, петък, събота и неделя,

който ще се разположи на ул. Райко Даскалов /бившата Узун чаршия/

 

 

Организатори:  Община Пловдив,

Балканско бюро за подпомагане на средното съсловие и

Регионална Занаятчийска Камара – Пловдив

Условия за участие:

Съгласно регламента право на участие във фестивала имат всички членове на РЗК от цялата страна и майстори от Балканските страни, които изработват бижута от различни материали /глина, кожа, благородни метали, текстил, прежди, плъсти и др./ Няма да се допускат майстори с други занаятчийски изделия, освен бижута.

Ще се изисква:

    – платен членски внос;

– атрактивно облекло;

– демонстрации.

     Предоставяме шатра /отворена/ – 9 м2 и с възможност да се ползва от двама участника по ½ – 4.5 м2.  Маси и столове се осигуряват от участниците.

  За да заявите желанието си за участие в Международен фестивал Балканска огърлица 2017г/ бижута изработени от всякакъв вид материали/, трябва да изпратите копие на майсторско свидетелство,  документ за платен членски внос към РЗК и попълнена Заявка за участие на e-mail: rzk_plovdiv@mail.bg или в офиса на РЗК-Пловдив  с адрес: ул. Д-р Вълкович 3, п.к: 4000,  най-късно до 21 август 2017 г.  За майсторите, които ще участват за първи път, задължително заявката да бъде придружена със снимки на майстора и изделията му.

Настаняването на майсторите по шатрите започва на 07 септември 2017 г. (четвъртък) от 7.30 до 8.30 часа, след представяне на майсторско свидетелство и документ за платена “такса участие”. Районът около Главната улица е синя зона и след 8.30 се таксува по 1.50лв на час. Препоръчваме настаняването да стане в указаното време, защото след това ще бъде почти невъзможно.

Забележка:

Подадена заявка, на която не е върнат отговор означава, че не е получена успешно.

Не се разрешава преотстъпване правото на участие.

   По време на  Международния фестивал, ще се проведе уъркшоп , в който ще се демонстрират различни балкански,  бижутерски техники, като се  изработи „Балканска огърлица” от сребро. Тя ще се сътвори от 10 майстор- ювелири, като всеки участник ще изработи части от нея, елемент – по представен проект и елемент – с мотиви от своята национална култура. Всички желаещи да участват в изработката на „Балканска сребърна огърлица”, могат да заявят това  до 21 август 2017 г. на:
тел. 0879 83 95 77 от 11.00ч до 16.00ч. или e-mail: rzk_plovdiv@mail.bg.

 

Приложения:

Заявка за участие в Международния фестивал свали файла оттук.