AMSilk GmbH е избрана от 50-те най-иновативни компании в света

AMSilk GmbH е избрана от 50-те най-иновативни компании в

света от MIT Technology Review 

 Списание за текстил, облекло, кожи и технологии

AMSilk GmbH, първата в света  индустриален доставчик на синтетични  копринени биополимери е избрана от 50-те най-иновативни компании в света от немското издание на MIT Technology Review.

Днес, в четвъртата си  година, при този  изключително дълъг списък се отличават компаниите, които са постигнали технологичен пробив с техните променящи се индустриални продукти. AMSilk беше призната за биоинженерна звезда с нов материал, който отговаря на нови възможности за приложение в медицината, козметиката и текстилната индустрия. AMSilk сред трите финалисти в категория  “Технологии”  e като първи почитател.

Заедно с AMSilk, сред 50-те най-иновативни компании  признати тази година са индустриалните гиганти, включително онлайн – гигантите с продажби на дребно  Alibaba, Amazon, Continental, Daimler, Microsoft и Tesla.

AMSilk  ще участва в тържествената церемония по връчване на наградите на StartupNight в Берлинското представителство на Deutsche Telekom  на 8 септември 2017.

Сред 50-те най-иновативни компании   показва, че  AMSilk’s със синтетична коприна е не само високо иновативен продукт, но и това, че тя има потенциал да осигури значителна добавена стойност за нашите партньори “, казва Jens  Klein, главен изпълнителен директор на AMSilk.  “Очакваме с нетърпение церемонията по връчването на наградите в Берлин, където ще обменим идеи с други създатели на иновации от международния бизнес свят”.

Robert Thielicke, главен редактор на Technology Review, добавя: “От създаването си, Technology Review  търси компании и хора, които  се движат на границата на възможното. Този метод може до известна степен да бъде субективен. Но какви биха били обективните критерии? Какви ще са разходите за научни изследвания и патенти? В този случай AMSilk е постигнала това, което отдавна е считано за невъзможно: да се учи от природата и да произвежда  изкуствена коприна. Невероятно здрава, приятна за кожата и в същото време екологични дрехи”.

 За AMSilk Gmb

AMSilk GmbH е първата в света  индустриален доставчик на синтетични  копринени биополимери  със седалище в Планег близо до град Мюнхен, Германия.  Устойчиво произведен  чрез използване на патентован биотехнологичен процес AMSilk биополимер с висока производителност и имат уникални функционални свойства на природния продукт, като се основават на органичен материал с висока производителност  и може да се използва многократно и по–различни начини, включително  в медицински или технически продукти, както и козметични съставки.

AMSilk биополимер с висока производителност се разпространява  под формата на Silkbeads (микрочастици), SilkGel (хидрогел) или Biosteel®влакна. Те в момента се използват в покрития за медицински  технологични продукти в текстилната промишленост и като съставка в козметични продукти.

  www.amsilk.com