КАЛЕНДАР на Обществен дарителски фонд, Сливен 09/2017

КАЛЕНДАР на събитията за месец септември 2017, които организира

Обществен дарителски фонд, Сливен

Списание за текстил, облекло, кожи и технологии

Кога? Къде? Какво?
1 септември – 10:00 ч. „Дом на Европа” Представяне на книгите на Дора Куршумова “Пътешествието на вълнената нишка” и  “Вълнени приказки, изпредени и изтъкани от бабата на баба ми” пред читалищата на община Сливен
2 септември – 18:00 ч. Жеравна – Музей „От къделята до постелята” Надпревара “Най-сръчните ръце” и  представяне на книгите на Дора Куршумова “Пътешествието на вълнената нишка”  и  “Вълнени приказки, изпредени и изтъкане от бабата на баба ми”
14 септември – 19:00 ч. Ресторант „Централ” Благотворително парти за събиране на средства в съвместна инициатива с ФРРС”Да припамним пътеката на сливналии към Свети Георги”
27 септември – 10:00 ч. Жеравна – Художественна галерия Среща и представяне на изложба живопис “Фучила” пред гостите на Жеравна
27 септември – 15:00 ч. Котел – Галатанско училище Уъркшоп за деца “Чудното килимче”-модератор Дора Куршумова
27 септември – 15:30 ч. Котел – Галатанско училище Представяне на книгата на Дора Куршумова”Вълнени приказки, изпредени и изтъкани от бабата на баба ми”
27 септември – 17:00 ч. Котел – “Пантеон на Раковски” Представяне на книгите на Дора Куршумова “Чудните килими от Котленско” и “Пътешествието на вълнената нишка”
28 септември – 19:00 ч. „Сикрет Гардън” Благотворително парти съвместно с Фонд”13 века България”, за събиране на средства за окачваща система в галерията на НХГ”Д.Добрович”Сливен
29 септември – 17:00 ч. Музей на текстилната индустрия Представяне на книгата на Дора Куршумова “Пътешествието на вълнената нишка”
29 септември – 18:00 ч. Музей на текстилната индустрия Представяне на книгата на Дора Куршумова “Чудните килими от Котленско”
30 септември – 10:00 ч. „Малка сцена” “Премяната на есента”-арт занимания за деца от 5 до 7 год. възраст, водени от Василена Маринова
30 септември – 10:00 ч. Галерия Седем ” Есенно настроение”-начало на поредица занимания за малки художници, водени от модератор Йордана Кунчева

 За Обществен дарителски фонд Сливен

Обществен дарителски фонд Сливен, създаден в края на 2012 г. с обединените усилия и подкрепа на представители от неправителствения сектор, бизнеса и общественици в град Сливен.

Организация в обществена полза, която  има основна функция да насърчава дарителството на частни лица и фирми като фактор за местно развитие. Фондът, набира средства от местните дарители и ги преразпределя като грантове към граждански организации и неформални групи, работещи на местно ниво, или като стипендии за изявени таланти, като по този начин съдейства за подобряване на качеството на живот в общността.