Фестивал на занаятите в Козлодуй 2017

 Фестивал на занаятите в Козлодуй 2017

Списание за текстил, облекло, кожи и технологии

Тази година за  първи път се провежда в  град Козлодуй “Фестивал на занаятите” 2017 в Ботев парк на 16 и 17 септември 2017 г.. На фестивала могат да се видят над петнадесет вида занаяти: местни и национални занаятчии, които ще провеждат майсторски работни ателиета и демонстрации на занаяти, характерни за района и страната. Грънчарство, каменоделство, обущарство, пчеларство, ножарство, бакърджийство са също част от занаятите. Изработване на мебели, лъкове, бижута, тъкане, домашно производство на сирене, кашкавал, печене на питка в трап, плетене на мрежи са от интересните дейности, които ще се извършват на поляната в Ботев парк.

На празника  на изложение-базар ще се предлагат ръчно изработени изделия, които са оригинални подаръчни решения за всички ценители на ръчния труд.

Празничните фестивални дни  ще съчетаят минало и настояще в занаятите, традициите и фолклора.

В паралелната програма на Фестивала на занаятите са включени концерти на певчески и танцови колективи от региона, страната и Сърбия.

Основен организатор на събитието е Община Козлодуй.
Събитието се провежда с изключителното съдействие на пенсионерските клубове от общината. Участие ще вземе и младежкият парламент, чийто членове ще покажат игрите на баба и дядо.

Вход свободен!