Студент на годината

Национален приз „Студент на годината” 2017

Списание за текстил, облекло, кожи и технологии

Националното представителство на студентските съвети в Република България организира поредното XI-то издание на Националния приз “Студент на годината”, което ще се проведе под патронажа на Министъра на образованието и науката д-р Красимир Вълчев.

Конкурсът има мисията да популяризира постиженията на българските студенти пред българската общественост, удостоявайки студенти от всички области на висшето образование.

Участниците следва да отговарят на определени критерии, отнасящи се до постигнатите им резултати в областта, в която се обучават.

Студентите трябва да докажат своите постижения, представяйки документи за постигнатите резултати в науката, културата, спорта и други дейности, свързани с образователния процес на национално и международно ниво.

Крайният срок за подаване на документи е 20 ноември 2017 г.

Форлуляр за кандидатстване и пълна информация за приза може да получите на следния линк: http://www.studentnagodinata.eu/

За допълнителна информация е-майл: student@npss.bg

Финалната част на изданието ще се състои през месец декември 2017 г.

 За Националният приз „Студент на годината”

Националният приз „Студент на годината” се учредява в началото на 2006 година по инициатива на делегатите в Общото събрание на Националното представителство на студентските съвети в Република България.

Първото издание на конкурса се провежда през декември 2006 година. Идеята на конкурса е всяка година да бъдат отличени най-добрите студенти и докторанти в българските висши училища.

За проведените 10 издания са участвали 2437 участници, а раздадените плакети в съответните професионални направления и категории са на над 112 студента.