новини

Националния студентски фестивал на изкуствата 2017

Модно ревю-конкурс на Националния студентски фестивал на изкуствата 2017

Десетото издание на Националния студентски фестивал на изкуствата, който беше организиран от Факултет по изкуствата към Югозападен университет “Неофит Рилски”, Благоевград беше закрит с модно-ревю конкурс.

На конкурса взеха участие  студенти от ЮЗУ ”Неофит Рилски” – Благоевград, Нов Български университет-София и Национална художествена академия-София.

Първа награда за най-добра колекция и дизайнер бе присъдена на Даяна Серафимова, която впечатли журито и публиката с колекцията си “Разкош от цветове” и на Станислава Петрова от Нов български университет.

Втора  награда получиха  Александра Янакиева от НХА, Теодора Лазарова от НХА и Алекс Кирчев от ЮЗУ “Неофит Рилски”.

Трета награда за Соня Алексиева от НБУ  и  Хияам Фадел от НБУ.

За Топ модел на Югозападен университет първо място заема Йорданка Кадева,  второ място Елеонора Лазарова и трето място Мария Чакърова и Наталия Захариева.

На модния подиум в Югозападния университет студентите представиха своите дизайнерски колекции: “Flame”, “Fashion in Wool”, “Lace delight”, “Разкош от цветове”, “Flower of the Gods”, “Late autumn”, “Малинка” и “Източно обещание”.

Колекция на студенти

Колекция на ученици от СОУ “Никола Карев”, гр. Струмица, Р Македония

Колекция “Цветя” на ученици от НПГ “Димитър Талев”, гр. Гоце Делчев

Колекция “Азбука на бъдещето” на деца от Школата по мода и дизайн към Център за личностно и творческо развитие на децата от Благоевград, с ръководител Мария Онтева

Над 400 студенти от България, Аржентина, Италия, Сърбия и Македония участваха в традиционното издание на Националния студентски фестивал на изкуствата. Редица изложби, театрални и танцови спектакли, музикални конкурси и научни сесии бяха само част от богатата програма на престижния форум, който даде поле за изява на талантливи студенти от 5 държави.

 Снимков материал: Фотограф – Атанас Китанов

Всички права запазени на публикуваните материали на сайта на Онлайн списание за Текстил, облекло, кожи и технологии © All publications on the Online magazine for Textiles, Clothing, Leather and Technology site are copyrighted© Alle Veröffentlichungen im Online-Magazin für Textilien, Bekleidung, Leder und Technologie sind urheberrechtlich geschützt ©