Македонски и Български  фирми дефилираха в Щип

             Македонски и Български  фирми дефилираха в Щип

На модно ревю петте македонски фирми – „Астибо фешн груп“, „Амор-компани“, „Ист комерц-Санда“, „Кули“ и „Ларс“ и българските текстилни фирми – Бода стил“, „Витал“, „Пирос“, „Нов свят“, „Мартекс 2“ и „Валена“ дефилираха своите производствени модни колекции в галерия „Безистен“ град Щип в Република Македония, организирано от Текстилен клъстър Македония, в сътрудничество с Fashion Weekend Скопие.

Присъстващите имаха възможност да видят видеоклип на тема Избери творческа професия! Бъди част от текстилната индустрия”, специално подготвен от Текстилен клъстер за перспективите на бъдещата текстилна индустрия и потенциала за кариера в нея.                                             

Списание за текстил, облекло, кожи и технологии  Списание за текстил, облекло, кожи и технологии
Астибо Фешн Груп   Амор

 

Списание за текстил, облекло, кожи и технологии  Списание за текстил, облекло, кожи и технологии
Исткомерц Санда   Кули      

 

Списание за текстил, облекло, кожи и технологии  Списание за текстил, облекло, кожи и технологии  Списание за текстил, облекло, кожи и технологии
„Бода стил“, „Витал“, „Пирос“, „Нов свят“, „Мартекс 2“ и „Валена“

Събитието е в рамките на граничния проект “Изграждане на международна конкурентоспособност на текстилни фирми в граничния регион МК-БГ”, Текстилно търговско сдружение – Текстилен клъстер Македония, в партньорство с Браншова организация за текстил и облекло в България.

Проектът е финансиран от Европейския съюз чрез ИНТЕРЕГ ИПА програма за трансгранично сътрудничество между България и Македония, в сътрудничество с Fashion Weekend Скопие, модна агенция “Подиум”, с подкрепата на “Зала за млади – Щип”, винарна “Тиквеш”, “Музей на град Щип” и  “Хотел Оаза – Щип”.

 Снимков  материал: Горан Бошковски