Плъстен шал в техника “кобуеб” – филц работилница

Плъстен шал в техника “кобуеб” – филц работилница

 Списание за текстил, облекло, кожи и технологии

Филц работилница за Плъстен шал в техника “кобуеб” – се организира от ЛАнААрт и е предназначена за участници, които имат практически опит в плъстенето на вълна.

Работилницата ще се проведе на 19 ноември 2017 г. от 11.00 до 18.00 ч. с времетраене 7 часа на цена 70.00 лв. Вълната и известно количество вискозни влакна и ефектни прежди са включени в цената.
Наричат тази филцова техника кобуеб, защото структурата на готовата плъст наподобява паяжина или по-скоро красиво вълнисто преплитане на влакната, които могат да бъдат само вълнени или пък съчетания на вълната с коприна, бамбук, соя, вискоза или други влакна, както и ефектни прежди. Това съчетаване се прави, за да се придаде повече блясък и ефект на нежната вълнена основа.
Тази техника на плъстене позволява да създаваме нежна тъкан, която има неравномерна, но красива повърхност, а в същото време е здрава и много ефектна. Понякога изделието може да има множество изтънени места и дори дупки, като прилича на паяжина или дантела. Но независимо от наименованието “паяжина”, крайният резултат трябва да е съчетава деликатност със здравина, както всяко плъстено изделие!
***В работилницата може да  носите и използвате и ваши материали като копринени, ленени, бамбукови, вискозни или други влакна, нишки и ефектни прежди за декорация.

Всеки  ще си тръгне със своя шал, но процесът на изработка е дълъг и често се налага окончателното му завършване да се направи в къщи.
Носете си непременно голяма памучна хавлиена кърпа и пликче за творенията си!

За участие в работилницата е необходимо предварително потвърждение за присъствието на участника или при невъзможност да участва да се обади по телефона!

За записване, потвърждаване и допълнителна информация: тел. 0887 99 31 66 – Светлана Костова

За ЛАнААрт

ЛАнААрт, провежда индивидуални  и групови работилници и занимания по филц – фелт, плъст, нетъкан текстил от вълна. Основател на работилницата е Светлана Костова, която е  художник и дизайнер приложни изкуства и художествен текстил,  един съвременен художник с магистратура по история и икономика, преподавател на свободна практика по плъстене на вълна (филц). Нейната мечта е сбъдната, въпреки времето и пътя, който е трябвало да измине и днес тя е отдадена изцяло на заниманията с изкуство. Работи главно в областта на художествения текстил, а филцът е нейната голяма любов, която й дава необятни възможности и поле за изява. „И макар че вече доста години обучавам желаещите на тази магия, наречена плъстене на вълна, все още се чувствам като развълнувана ученичка, която открива това невероятно изкуство! “ – казва Светлана Костова.