Тенденциите при печата върху текстил – от Мираж Груп

Какви са тенденциите при печата върху текстил? Какви са възможностите му и бъдещото му развитие?

 Списание за текстил, облекло, кожи и технологии

Мираж Груп като фирма с дългогодишен опит в сферата на дигиталния печат и традиционен изложител в местни и международни изложения е много добре запозната с възможностите, които предоставя пазара за дигитален печат върху текстил и прецизно следи тенденциите на този сектор.

Aнализът на Smithers Group за бъдещето на дигиталния печат на текстил до 2021 г. потвърждава, че този сегмент на индустрията ще продължи да има силен растеж през периода 2017-2021 г. Проучването показва, че общо 870 милиона квадратни метра тъкани са отпечатани на дигитално оборудване през 2016 г. и са на стойност 1,29 милиарда долара. Тази бърза и изгодна пазарна експанзия се подхранва от редица фактори, включително технически нововъведения и развиващи се изисквания на крайните потребители.

Технологията на дигиталния печат може да спечели пазарен дял не само от конвенционалните технологии за текстилен печат, но и от редица други методи на багрене и декорация, както и предлага на текстилните предприятия широк спектър от нови възможности, включително по-къси, по-локално ориентирани вериги за доставки и способност за персонализиране в големи обеми.

Като изложител с дългогодишен опит в международните изяви ние от Мираж Груп също потвърждаваме, че голяма част от посетителите на международни изложения вече са потребители от модата и търговията на дребно и едро, както и представители на широк спектър от компании, които извършват своята дейност в сферата на текстилния печат. Основна причина за присъствието на голяма част от тези хора е шанса да обсъдят и проучат нови възможности в този обещаващ пазар с висок растеж.

Една от основните насоки на дигиталния печат е интериор, вътрешен декор, вътрешна реклама и мода. Текстилната технология в тази връзка е все по-предпочитана и харесвана като тенденция в този бранш на бизнеса. Затова персонализирането на крайния продукт и апликация, възможността да се добави лична нотка и сантиментална стойност на крайния продукт е изключително привлекателен и доходоносен фактор.

За контакти: Отдел Маркетинг на Мираж Груп

www.mirage-group.eu