Накити от елементи в Българските носии

Накити от елементи в Българските носии

Списание за текстил, облекло, кожи и технологии

Изложбата „Накити от елементи в Българските носии” на Венцислава Великова ще се  открие на 11 декември 2017 г. в Rubik Art Center – град Варна, бул. „Приморски” № 5 от 19.00 ч.
Венцислава Великова ще представи своите ръчно изработени пана – изображения на част от елемента, украсяващ накита, върху които е и самият акцент. Паната са с размери 40-45 см на 50-55 см. Материалите, които Венцислава Великова е използвала за своите пана са вълна, прежда и памук. Те са поставени върху стари ръчно-тъкани вълнени платове, оставени недовършени, с оглед да се запази автентичният им вид. Всяко едно от паната ще бъде придружено от снимка на оригиналния накит.

Специалното участие на откриването ще вземе Тоня Борисова –известна актриса, поетеса и писателка, която под формата на моноспектакъл  тя ще  представи своите стихове от книгата си „Пътеки към Душата на България” с цел да се съхрани българския дух.
Заповядайте да се докоснете до съвместното творчество на тези две така български дами, съхраняващи родното, създавайки със сърцето и душата си. Тяхната цел е да се сближим с българското изкуство и да проследим чрез техния поглед как то може да бъде тълкувано по различни начини.

Изложбата „Накити от елементи в Българските носии” може да се разгледа до 27 декември 2017 г.