новини

Лекции за испанското изкуство, култура и цивилизация

Лекции за испанското изкуство, култура и цивилизация

Посолството на Испания в България, със съдействието на Национална художествена академия и Софийски университет „Св. Климент Охридски“ организират Лекции за испанското изкуство, култура и цивилизация с лектор ПРОФ. Д. ИЗК. ПАУЛА РЕВЕНГА ДОМИНГЕС на 6 декември 2017 г. Лекцията за „От Стария към Новия свят: идеи, теми и модели в живописта на Колониална Америка“ ще се проведе в Испаноезичен център на СУ „Св. Климент Охридски“, гр. София, бул. Цар Освободител 15 от 11.00 ч. Лекцията на тема „Отвъд платното: Менините като майсторска творба“ ще се изнесе в Националната художествена академия-София в галерия „Академия“ от 18.30 ч.

 За Паула Ревенга Домингес

Паула Ревенга Домингес е професор по история на изкуството в Университета в Кордоба, както и в Кралската академия за изящни изкуства и исторически науки в Толедо. Завършила е география и история, специализира и защитава докторска степен по История на изкуството в Университет „Комплутенсе“ в Мадрид. Спечелила е различни проекти и стипендии за изследвания в Испания, Италия, Франция, Мексико, Колумбия и САЩ. В професионалната си кариера е работила като преподавател по История на изкуството в Университетите „Алфонсо X ел Сабио“ в Алкала, „Компултенсе“ в Мадрид и в Университета в Коруня. Гост Професор „метр дю конферанс“ в Университета „Сержи – Понтоаз“ в Париж. Куратор и научен съветник на различни национални и международни изложби. Изнася над сто лекции в страни от Европа и Латинска Америка, участва като лектор в национални и международни конгреси и симпозиуми.

Всички права запазени на публикуваните материали на сайта на Онлайн списание за Текстил, облекло, кожи и технологии © All publications on the Online magazine for Textiles, Clothing, Leather and Technology site are copyrighted© Alle Veröffentlichungen im Online-Magazin für Textilien, Bekleidung, Leder und Technologie sind urheberrechtlich geschützt ©