новини

Сдружение „Български музеи“  връчи първите музейни годишни награди

Сдружение „Български музеи“  връчи първите музейни годишни награди

По повод своята пет годишнина Сдружение „Български музеи“  връчи първите музейни годишни награди, които отбелязват приноса на музеите към съхраняването и популяризирането на културно-историческото наследство на България на 30 ноември 2017 г. Председателят на Сдружението Борис Хаджийски поздрави всички по повод юбилея и подчерта смисъла от това, заедно музеите и галериите да гледат в една посока и да продължат с много ентусиазъм мисията по опазване на културното богатство на нацията. Той изрази своята надежда, че връчването на годишни награди, които да поставят фокуса върху добрите практики в българските музеи, ще се превърне в традиция. От името на екипа на Министерството на културата заместник-министър Амелия Гешева пожела на Сдружението още много пъти по 5 години и заяви, че в лицето на министерството музейната колегия има партньор, който ще работи за възможно най-добрата реформа в българските музеи, така че да има повече средства в сферата на опазването на движимото и недвижимото културно наследство. Тя връчи отличието “Музей на годината” на Регионалeн природонаучен музей – Пловдив.

В категорията “Събития и работа с публика” беше отличен Етнографски музей на открито „Етър“ за XIV Международен панаир на традиционните занаяти.

С грамота за цялостен принос в развитието на музеите бе удостоен директорът на Нумизматичен музей – Русе, проф. Димитър Драганов.

Всички права запазени на публикуваните материали на сайта на Онлайн списание за Текстил, облекло, кожи и технологии © All publications on the Online magazine for Textiles, Clothing, Leather and Technology site are copyrighted© Alle Veröffentlichungen im Online-Magazin für Textilien, Bekleidung, Leder und Technologie sind urheberrechtlich geschützt ©