БГ Модна икона 2017

БГ Модна икона 2017

На тазгодишното Ревю-спектакъл БГ Модна икона 2017 за най-стилните българи, което се организира от Академията за мода бяха наградени Гала, Илиана Раева, Илиана Захариева, Йордана Димитрова и Капка Амзина.

Списание за текстил, облекло, кожи и технологии

Фото: Антон Марков

Ревю-спектакълът беше открит от трикратната носителка на „Златна игла” на Академията за мода – София Борисова, дизайнер на „Романтика Фешън”, която представи за първи път част от най-новата си  колекция от бизнес тоалети и коктейлни рокли, подходящи за ежедневието и за специални събития. Използваните материи са: вълна, кашмир, коприна и шанел.

Модна къща „Мезон Сант-Ерем”, с дизайнер Габриела Колева, показа официални дамски облекла от бизнес линията на бранда в духа на френския шик. Колекцията включва костюми, рокли и палта с изчистени силуети предимно в пастелната цветова гама, обогатена с дискретен метализиран блясък. Облеклата са изработени от естествени материи като коприна, копринено кадифе, кашмир, туид и алпака, с акценти от ширити, дантели, копринена органза и рафия.

На събитието бяха представени тоалети от други носители на Златна игла, както и студенти на проф. Любомир Стойков от Национална художествена академия-София, специалност „Мода”.