Нова година – нов късмет! А защо не – един нов курс за щастие

Списание за текстил, облекло, кожи и технологии

Нова година – нов късмет! А защо не – един нов курс за щастие? За да се случи нещо различно, трябва да направим нещо различно, а за да станем по-щастливи е добре да отделим време и да определим какво е щастието за нас и как можем да го засилим.

“Живот, изпълнен с щастие и удовлетвореност” – обучителен курс

7 сесии в 7 седмици, 7 “смъртни гряха” спрямо щастието, 7 навика на най-щастливите и как да ги прилагаме в живота. Kурсът е разработен от проф. Радж Рагунатан от Училището МакКомбс по бизнес към Университета на Тексас в Остин. Той съчетава познанията и последните открития на различните научни области, в това число психология, невронаука и теория на поведенческите решения, за да предложи изпробвана и практична рецепта за водене на живот, изпълнен със смисъл и щастие.

Този курс ще Ви помогне да намерите отговори на въпроси като:

  • Защо най-умните и най-успешните, не са толкова щастливи, колкото биха могли или трябва да бъдат?
  • Какви са 7-те смъртни гряха спрямо Щастието, които дори умните и успешните извършват?
  • Кои са 7-те навика на най-щастливите и как можете да ги прилагате в живота си?

По отношение на методологията на провеждане на курса, както създателят му – Радж Рагунатан, така и ние – неговите партньори за Европа – вярваме, че най-добре се учи, когато участниците се забавляват. Затова курсовете се градят по-малко върху лекции и повече върху дейности, които включват интерактивност и водят до осъзнатост (опознаване на себе си и околните). Курсът включва, освен упражненията за създаване на навиците на „най-щастливите”, така и много дискусии и скали за самооценка.

Прочети повече