Национален проект „Аз съм Българка!”

Постигнатото и перспективитеСписание за текстил, облекло, кожи и технологии

През 2017 година Националния проект “Аз съм Българка!“, посветен на 140-годишнината от Освобождението на България, бе представен с фотоизложба на 6 различни места в страната.

Дебютът на изложбата и филма за проекта на фотографа Радослав Първанов, подкрепен от присъствието на всички участнички се проведе на 13 май 2017 г. в столичния ресторант „МоМа”, където експозицията беше разположена до 4 юли 2017 г.

По повод 140 години от Шипченската епопея и 140 години от Освобождението на Габрово, през юли представителната изложба гостува 20 дни в сградата на Народното събрание. Последваха експозиции в ДКИ КЦ „Двореца” Балчик, в града-музей Копривщица по повод Деня на Независимостта, в Габрово и в Трявна, като в последните два града изложбата гостува през целия месец декември и целия януари от настоящата година.

Националното представяне на проекта продължава триумфално и през 2018 година.  Първото експониране на изложбата е от 6 февруари 2018 г. в град Стара Загора, където авторът възнамерява да заснеме един от следващите си сюжети.

Списание за текстил, облекло, кожи и технологии

През 2018 година младият габровски фотограф започна работа по втората част от проекта си  – „Аз съм Българка!”Продължението. Той планира снимки на още 20 български девойки на фона на невключени в първата част родни забележителности. Първият заснет сюжет беше невключени в град Ловеч през месец януари.

Списание за текстил, облекло, кожи и технологии

Знакови годишнини през 2018-та като 170 години от рождението на Христо Ботев, 140 години от рождението на Пейо Яворов, 145 години от обесването на Васил Левски, 110 години от обявяването на Независимостта и 140 години от създаването на Национален военен университет „Васил Левски” са повод за включването на още емблематични дестинации в картата на проекта на Радослав Първанов.