H&M Conscious exclusive

Списание за текстил, облекло, кожи и технологии
Колекцията H&M Conscious Exclusive 2018 отдава почит на Движението за изкуства и занаяти в Швеция и представя новите устойчиви материали – ECONYL®, който представлява 100% регенерирано влакно от рибарски мрежи и други найлонови отпадъци, както и рециклирано сребро.

Тази година колекцията ще се появи на 19 април 2018 г. в избрани магазини на H&M в цял свят, както и онлайн на hm.com. В България ще бъде продавана онлайн и в магазин H&M на бул. „Витоша“ 6.

Списание за текстил, облекло, кожи и технологии
Това е седмата поредна Conscious Exclusive колекция, създадена от дизайн екипа на H&M, представяща висококачествени модели, които отбелязват настъпването на новия сезон и демонстрират нарастващите възможности за устойчива мода с акцент върху развитието и иновациите. Освен TENCEL™, рециклиран полиестер и органичен лен, H&M въвежда в колекцията и съвсем новия ECONYL®, както и рециклирано сребро. Специално за колекцията, нишките ECONYL® са деликатно изтъкани в прозрачна материя с ефектна бродерия от дантела, от която е изработена великолепната сватбена рокля, както и романтичната мини-рокля с дълги ръкави от тъмна сиво-синя дантела. Същевременно рециклираното сребро се появява в нежни бижута, вдъхновени от дома на артистите Карин и Карл Ларсон.