Международен панаир за обувки MICAM 85

Списание за текстил, облекло, кожи и технологии   MICAM e водещ международен панаир за обувки, който се организира два пъти в годината от ASSOCALZATURIFICI (Асоциацията на италианските производители на обувки).

Първото издание MICAM 85 за тази година се проведе от 11 до 14  февруари 2018 г. в модната столица Милано-Италия на Рьо Фиера.

На площ от 63 000 квадратни метра бяха представени колекции за сезон  пролет/лято и есен/зима за следващата година, както и най-новите разработки от италианската и международната мода за обувки, в  пълен и широк спектър от продукти с качество, дизайн и иновации.

Списание за текстил, облекло, кожи и технологии

Списание за текстил, облекло, кожи и технологии

На MICAM 85  се състояха  разнообразни мероприятия:

  • семинари, организирани в партньорство с WGSN, които предоставиха възможност на членовете на бизнеса да дискутират по нови тематични области и продуктови категории. Под формата на уникална бизнес платформа, която успешно съчетава бизнес, блясък и комуникация, компаниите се срещнаха с купувачи от цял свят за да  създадат или укрепят своите бизнес отношения и глобални маркетингови стратегии;

Списание за текстил, облекло, кожи и технологии

  • демонстрация на красотата и качеството на италианските обувки с изложение на исторически и модерни обувки;

Списание за текстил, облекло, кожи и технологии

  • изложба за борбата срещу фалшифицирането на тема “Кога обувката не е обувка: Фалшификати и рядкост.

На тазгодишното издание, организаторите отчитат  44,227 посетители, като 60% от чужбина. Най-голям брой посетители,  с нарастване + 20% има от Русия, след това се нарежда Украйна с + 7%, от страните на Европейския съюз, броят на германските посетители е нараснал + 9%, а  Франция  с ръст от + 1%. Според  организаторите спад на посетителите има от Китай и Хонг Конг,  Обединеното кралство /което се дължи на Брекзит/, Испания и Италия.

Списание за текстил, облекло, кожи и технологии
Следващото издание  MICAM 86 ще се проведе от 16 до 19 септември 2018 г. във Fiera Milano (Rho), Италия, на което ще се представят колекциите  за сезон “Пролет / Лято 2019”.  Повече за септемврийското издание, може да прочете тук

Снимков материал:  ASSOCALZATURIFICI – MICAM 85

Стефка Нейкова- онлайн списание за Текстил, облекло, кожи и технологии