Lacoste заменя емблематичното лого на крокодила за застрашени видове

Списание за текстил, облекло, кожи и технологии

След 85 години френският спортен моден етикет Lacoste временно ще замени своето лого на крокодила с десет застрашени вида. 

Lacoste се обедини с IUCN  (Международен съюз за опазване на природата) и SOS (Организация с нестопанска цел, която отпуска под формата на малки и средни безвъзмездни средства за опазване на  дивата природа в световен мащаб)  в една обща кауза за опазване на застрашените видове животни “Запазване на нашите видове”.

Марката ще произвежда същия брой спортно облекло-ризи-тишърт, съответстващи на това, колкото от всеки вид остават живи в дивата природа.

Списание за текстил, облекло, кожи и технологии

Екипът на Lacoste създаде десет ризи лимитирана серия, където емблематичният крокодил оставя своето историческо място на десет застрашени вида. Заедно с тези редки влечуги, птици и бозайници, които са  в тежко положение, както и всички известни застрашени видове. Броят на произведеното облекло на всяка серия, съответства на оставащите видове в дивата природа, като това се преценява от експертите на IUCN.

По време на седмицата на модата в Париж, Lacoste представи своята есенно/зимна колекция 2018, която включваше печатни изображения на десетте застрашени вида.

Общо са продадени 1,175 ризи, представляващи редки влечуги, птици и бозайници.

Всеки, които желае, може да участва в защита на каузата на следния линк – https://www.lacoste.com/fr/#query=save%20our%20species