Наситена със събития седмица предстои във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“

Ден на кариерата, научен форум и грандиозен концерт-спектакъл, посветен на 20-годишнината на Академичния танцов театър предстоят в периода 25 – 28 април

На 25 април (сряда) 2018 г. от 10:30 ч. в централното фоайе на университета ще бъде открито кариерно изложение „Ден на кариерата 2018”, организирано от Кариерния център и Студентския съвет на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър”. Регистрация за участие са направили 36 фирми и организации. В рамките на изложението студенти и работодатели ще имат възможност за срещи и обсъждане на конкретни възможности за стаж и работа, както и да проведат дискусии по актуални теми, свързани с професионалната реализация и търсенето на пазара на труда. Събитието се осъществява в партньорство с JobTiger и с подкрепата на Дирекция „Образование и младежки дейности“ на Община Варна.

Списание за текстил, облекло, кожи и технологии

На 26 и 27 април 2018 година във Варненския свободен университет ще се проведе Научен форум „140 години от Сан Стефано и Берлин – история и съвременност”. Научното събитие ще бъде открито на 26 април 2018 г . от 9:00 ч. в Руския център на ВСУ „Черноризец  Храбър“, в него ще участват студенти и учени от цялата страна. Форумът ще разгледа промените в сферата на международните отношения, икономиката, правото и сигурността в България, Балканите и Европа 140 години след Освобождението. Договорът от Сан Стефано, политическите преговори и конкретните резултати от Берлинския конгрес са добра база, върху която ще се търсят генезиса и многовекторните изменения в региона, актуaлни и до днес.

Списание за текстил, облекло, кожи и технологии

На 28 април от 19,30 ч. във Фестивален и конгресен центърВарна Академичният танцов театър „Черноризец Храбър“ ще представи спектакъла „Танц от душа блика“, посветен на 20-годишнината от създаването му.

Създадена през 1998 година като фолклорен ансамбъл “Академика” заедно с откриването на специалност „Хореография“ във Варненския свободен университет, през май 2008 година формацията прераства в Академичен танцов театър “Черноризец Храбър”. За 20-те годни на своето съществуване той се утвърждава като неизменна част от културния живот на Варна и на страната и се превръща в истински храм на фолклорното танцово изкуство.

Списание за текстил, облекло, кожи и технологии