Студенти от специалност “Моден дизайн” на ВСУ “Черноризец Храбър” на работна среща във фирма “БТБ България”

 Списание за текстил, облекло, кожи и технологии

Разширяват се контактите между бизнеса, преподавателите и студентите от специалност “Моден дизайн” на ВСУ.

На 25 април 2018 година в гр. Русе се проведе работна среща между ръководството, дизайнерите и служители на фирма “БТБ България” и студентите и преподаватели от специалност “Моден дизайн” на Катедра “Изкуства” при ВСУ “Черноризец Храбър”.

Това е поредно посещение на младите дизайнери в голямо предприятие за производство на облекло – този път за производство на дамско облекло.

“БТБ България” e фирма-лидер в производството  на дамско облекло, която от двадесет години работи за световни модни гиганти. Сред клиентите й са Comma, s.Oliver (Women), Hallhuber (Donna), Esprit, Peek & Cloppenburg, Oui и др.  Екипът на фирмата има огромен опит в текстилния бранш, залага на актуалните тенденции в модата и разполага с последно поколение автоматизирани машини. Фирма БТБ България има и собствена дамска марка – Vayana Collection. Моделите за марката се изработват според най-строгите западноевропейски стандарти.
Домакините любезно запознаха студентите с процесите и работата в различните отдели и звена на фирмата, както и представиха възможностите за работа и развитие в този бранш. С голям интерес студентите разгледаха последните проекти, модели и колекции изработени от фирмата. Впечатлиха се  от съвременното оборудване и модерния креативен производствен процес организирани от мениджмънта на фирмата.

Колекциите от разнообразни висококачествени материи произведени в Италия налични в складовете за тъкани на фирмата провокираха студентите към нови подходи в творческото мислене.

Списание за текстил, облекло, кожи и технологии