Програма по предприемачество и иновации на престижния университет Станфорд и Варненския свободен университет

Списание за текстил, облекло, кожи и технологии  Преподаватели и студенти на Варненския свободен университет ще се включат в Програмата по предприемачество и иновации на престижния университет Станфорд

Програмата по предприемачество и иновации на университета Станфорд, Калифорния беше представена във Варненския свободен университет в началото на седмицата.

Списание за текстил, облекло, кожи и технологии

В две последователни срещи Хумера Фасихудин и Летициа Бригос Кавагнаро – ръководители на Програмата UIF (University Innovation Fellows), запознаха преподаватели и студенти с възможностите и условията за участие. Програмата е престижен курс по предприемачество, креативност и иновации на Университета Станфорд, Калифорния.

Списание за текстил, облекло, кожи и технологии

В нея ще се включат един преподавател и четирима студенти от Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“, които ще надградят своите знания и умения в областта на лидерството, креативността и предприемачеството и ще получат сертификат от един от най-престижните университети в света.

Списание за текстил, облекло, кожи и технологии

Университетът Станфорд, Калифорния е лидер в иновациите и новите технологии. От там тръгват кариерите на хора като Илон Мъск (Tesla), Мариса Майер (Yahoo), Рийд Хейстингс (Netflix), Евън Шпигел (Snapchat) и много други.

Списание за текстил, облекло, кожи и технологии

За участие в селекционната процедура желаещите студенти трябва да изпратят мотивационно писмо на английски език на email: eleonora@vfu.bg в срок до 17 май 2018 г.

Програмата ще бъде финансирана от фондация „Български център по предприемачество“ и от Google. Таксата за обучението е 4000 долара на студент и ще се поеме от фондацията.

Списание за текстил, облекло, кожи и технологии

Партньорството на Варненския свободен университет с фондацията стартира още през миналата година когато в университета гостуваха ментори от Силициевата долина. Срещата с менторите събра повече от 200 студенти, преподаватели, представители на бизнеса, предприемачи и инвеститори, които коментираха широк кръг от теми свързани с инвестиции, предприемачество, стартиращи компании и образование.

Двете събития се провеждат по инициатива на стартиралия в университета Академичен акселератор, който има за цел да подпомага осъществяването на студентски предприемачески инициативи, както и формирането на екипи за реализация на нови бизнеси.