Представяне на биографичната книга „Вивиан Уестуд” в НБУ

Списание за текстил, облекло, кожи и технологии
В Център за книгата – книжарница, корпус 1 на НБУ – София ще бъде представена биографичната  книга „Вивиан Уестуд за „кралицата на пънк модата”  на 16 май 2018 г.  от 11.00 ч.

Представянето на книга за модната икона Вивиан Уестуд е част от „Майски дни на модата 2018Съвместно с издателство „Колибри” студенти от бакалавърска програма „Мода” ще направят презентация за творчеството на известната дизайнерка. Ще бъдат показани видео-материали, уникални фотоси от ревюта и интересни факти за модните ú проекти.

За първи път в тази книга Дейм Вивиан Уестуд описва историята на бурния си живот в творчески тандем с Иън Кели, автор на биографии на редица прочути личности. Пламенната откровеност на Вивиан, изляла се на тези страници, примесена с проникновението на историка и приятеля Иън Кели, извайва завладяващ портрет на една магнетична личност. Тя е известна като грандама на британската мода, една от най-влиятелните фигури в световните модни среди, кралица на пънк модата, жива легенда, икона на нашето време. В продължение на десетилетия медии и коментатори увенчават името на неподражаемата дизайнерка с хвалебствени определения. А, може  би онова, което толкова дълго я държи на върха, е нейната нестандартна, екстравагантна природа на вечна бунтарка, непобираща се в норми и рамки.

Водещ: Кремена Димитрова, издателство „Колибри”.

Дискутанти: гл. ас. д-р Яна Дворецка и инж. Татяна Пенчева.

Организатори: Център за книгата, департамент „Дизайн“, бакалавърска програма „Мода”.