новини

Уъркшоп – практически семинар „Модерност, материи, обеми”

В два поредни дни на 7 и 8 юни 2018 г. ще се проведе практически семинар на тема „Модерност, материи, обеми”  в НБУ-София, Корпус 2, зала 501.

Студенти по мода ще имат възможност да се срещнат и да работят с един от известните български модни дизайнери Веселин Йорданов.

В един творчески диалог младите дизайнери ще разсъждават по въпросите на дизайна и модерността. Ще се опитаме да си отговорим на въпросите:
1. Какво е Модерност, как може да се достигне, как може да я приложим в дизайна?
2. За какво служи модата?
3. Материи – видове, обработка, финишинг.
 – Как да третираме материите, за да получим ефектът, който желаем? 
 – Как да направим така, че материите да ни служат за да постигнем желания ефект?
4. Марка – (BRAND)
– Какво трябва да знаем за Марката , как да създадем Марка в 2018 година.
– Как да работим и творим така че нещата, които създаваме, да са „UP to DATE
.

Веселин Йорданов е български моден дизайнер, познат на всички, които се интересуват от мода. Живее и работи в Милано, Италия. Работи За моден бранд „Мелини“. Известен е с работата си върху мъжката модна линия на „Капаска“, с изявите си като креативен директор на „Rolmann“, както и като моден редактор на едно от добрите мъжки списания „MAX“. Веселин Йорданов е завършил известното училище по мода ESMOD в Париж и е преподавал в магистърска програма „Мода и бизнес стратегии.

Организатори: департамент „Дизайн”, БП „Мода”
Модератори: инж. Татяна Георгиева,  гл. ас. д-р Яна Дворецка
Участници: студенти от БП „Мода”,  студенти от МП „Мода и бизнес стратегии”

Семинарът е част от „Майски дни на модата”.

 

НБУ-София

Всички права запазени на публикуваните материали на сайта на Онлайн списание за Текстил, облекло, кожи и технологии © All publications on the Online magazine for Textiles, Clothing, Leather and Technology site are copyrighted© Alle Veröffentlichungen im Online-Magazin für Textilien, Bekleidung, Leder und Technologie sind urheberrechtlich geschützt ©