Бизнес делегации от Австрия и Литва гостуват на първото издание на ТексТейлърЕкспо 2018

Списание за текстил, облекло, кожи и технологии  Бизнес делегации от Австрия и Литва ще гостуват на първото международно издание на “ТексТейлър Експо 2018  от 8 до 10 ноември 2018 г. ” в Международен панаир Пловдив.

В процес на договаряне са делегации и от други европейски страни, които ще търсят родни производители на готови облекла. Изложението е обърнато към текстилната, шивашката и кожарската индустрии и има за цел да представи бранша основно от страните на Балканския полуостров и с участието на изложители, посетители  и бизнес делегации от Европа.

Изложението  е под патронажа на Министъра на икономиката и се организира в партньорство с Браншовата организация за текстил и облекло (БОТО).
В трите изложбени дни ще се представят всички аспекти на бранша – от производители и вносители на машини, оборудване, софтуер и услуги  за производство на текстил, трикотаж, облекло и кожени изделия, до готов продукт и мода.

В рамките на “ТексТейлърЕкспо 2018” ще се проведе браншова конференция “Тенденции и иновации в текстилната и модната индустрия” и семинари, модни ревюта на облекло от известни производители, млади дизайнери и възпитаници от специализирани средни и висши училища.

Предвижда се и start-up зона за млади дизайнери с иновации в сферата.
Изложението “ТексТейлър Експо 2018” ще събере магията на модата и технологиите, за да покаже съвременния облик на една промишленост, която има над 130-годишна история в България. След години на спадове и сътресения днес този отрасъл има водещо място в икономиката на България и е сред първите по обем на износ, който достигна повече от 2 милиарда евро годишно.

Участие в изложението са потвърдили български фирми и компании от Турция,  които произвеждат краен продукт, материали и консумативи за шивашката промишленост. Очакват се участници и от Македония, Сърбия, Румъния и други балкански страни.

За регистрация  и повече информация наhttp://www.textailorexpo.com