Зрелищно ревю-спектакъл на Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова”

Списание за текстил, облекло, кожи и технологии  Зрелищно ревю-спектакъл на Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова” – Русе на Русенския карнавал 2018

Според стародавните обичаи на Еньовден се отключва космическата магия. Събужда се лято, което храни душата и тялото. На този ден поверието разказва, че звездите слизат от небето, сливат се с огньовете, запалени  на земята и пробуждат светлината на духовността. Този обичай вдъхнови тазгодишния Русенски карнавал. В продължение на седмица преди празника, поредица от събития създаваха артистична атмосфера в града.

Списание за текстил, облекло, кожи и технологии

Във финалната вечер, на 23 юни 2018 г., момичета от Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова” – Русе, като съвременни самодиви дефилираха пред възторжените русенци и гости на града. Манекенките от модното училище представиха иновативната колекция „Космос”, включваща екстравагантни облекла с LED светлини. Те грееха като малка вселена на сцената под звездите. На ученичките бе връчена  грамота за атрактивното участие в карнавала.

Приключва още една успешна година за нашето училище!

Наесен с нови сили, постоянство и вдъхновение ще покоряваме модните подиуми!

  

Професионална гимназия по облекло

„Недка Иван Лазарова” – Русe