Иновативно младежко ЕКСПО 2018

 Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова” – град Русе с участие в Иновативно младежко ЕКСПО 2018

Списание за текстил, облекло, кожи и технологии

Общо 38 участници – научно-изследователски екипи, ученически фирми, студентски професионални клубове и стартиращи компании презентираха свои разработки, макети и прототипи по време на третото Иновативното младежко ЕКСПО, проведено в Русенски университет „Ангел Кънчев”.

Списание за текстил, облекло, кожи и технологии

Представените  иновативни продукти на ученически и студентски формации разкриха нови възможности за реализиране на младежките идеи. Екипи от Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова”- град Русе  участваха с представителен щанд за демонстрация на изделия, проектирани и изработени от ученици. На изложението възпитаниците на модното училище показаха трансформиращи се дрехи от колекцията „България – част от пъстрия свят на Европа”.

В рамките на Иновативното младежко ЕКСПО се проведе Международна конференция „HEInnovate: Make Innovation Work in Higher Education”, под патронажа на Европейската комисия и Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) към ООН. Събитието се координира от МОН – България в рамките на председателството на България на Съвета на Европейския съюз. Форумът е част от международната конференция „Подкрепа на институционалната промяна във висшето образование”.

Списание за текстил, облекло, кожи и технологии

Истинска сензация предизвика колекцията „Дигитални трансформации, представена от Секция „Манекени“ на Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова– град Русе.

По време на модното дефиле бяха представени модерни  тоалети, с космос мотиви. В хармония с темата на форума за дигитализация на образованието, зрелищното ревю впечатли гостите с екстравагантни облекла, осветени с ЛЕД светлини – свеж акцент  в програмата.